Nieuws Mechelen Customs4trade gaat resoluut voor Lean & Green

Customs4trade gaat resoluut voor Lean & Green

Customs4trade gaat resoluut voor Lean & Green

MECHELEN – Het Mechelse bedrijf Customs4trade, gespecialiseerd in het digitaliseren van douaneactiviteiten, kiest voor een versnelde vergroening van hun wagenpark.

Het BMW Juma Fleet Team maakte een grondige Total Cost of Ownership analyse van het wagenpark van Customs4trade (C4T). De resultaten van deze oefening overtuigden C4T om vervroegd over te schakelen naar meer milieuvriendelijke en fiscaal interessante wafens.

Deze overschakeling past helemaal in de ‘Lean and Green’ mindset bij C4T, met papierloze kantoren, tweedehands kantoormeubilair, het ontmoedigen van plastic waterflessen en een mobiliteitsbeleid dat de werknemers die voor voertuigen op alternatieve brandstof kiezen compenseert. Hiermee willen ze stap voor stap hun ecologische voetafdruk verkleinen.

”Tot op heden baseerden we ons enkel op het leasebedrag voor de keuze van onze bedrijfsvoertuigen. Toen het Juma Fleet Team ons proactief voorstelde om een TCO analyse, -waarin alle parameters worden meegenomen – te maken, hebben we onmiddellijk ingestemd. De vergelijking van ons bestaande wagenpark met de Plug-in Hybride en elektrische varianten van BMW/MINI heeft ons onmiddellijk overtuigd om versneld over te schakelen naar deze milieuvriendelijke en fiscaal interessante modellen”, legt Ilse Vermeersch, COO van C4T, uit.

“Onze bestuurders zijn zeer tevreden omdat ze met beter uitgeruste wagens rijden waarvoor ze bovendien maandelijks minder voordeel alle aard (VAA) betalen. Op basis van de lagere CO2-uitstoot en bijhorende fiscale voordelen, besliste C4T om deze investering te dragen. Het is een Win Win situatie. Opdat alle medewerkers de voertuigen correct gebruiken, voorzien we uiteraard ook de nodige laadoplossingen”, besluit Ilse. JUMA Groep, officiële BMW/MINI concessiehouder, is uiteraard verheugd dat zij de samenwerking met C4T op deze manier kunnen verderzetten.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.