Nieuws Mechelen Delhaize opent in Mechelen zijn nieuwste supermarkt: “Hypermodern, maar we keren ook een beetje terug naar vroeger”

Delhaize opent in Mechelen zijn nieuwste supermarkt: “Hypermodern, maar we keren ook een beetje terug naar vroeger”

Foto: Dirk Vertommen

Delhaize opent in Mechelen zijn nieuwste supermarkt: “Hypermodern, maar we keren ook een beetje terug naar vroeger”

MECHELEN – Klanten zijn sinds donderdagochtend welkom in de nieuwe Delhaize in Mechelen, een van de modernste van het land. De supermarktketen investeerde 13 miljoen euro in het duurzame gebouw op palen, waar beleving en een vlotte doorstroming centraal staan. “We keren met ons hypermodern concept ook een beetje terug naar vroeger”, verklapt winkelmanager Ken Verheyen.

De vroegere Delhaize in de Oscar van Kesbeeckstraat in Mechelen-Noord dateerde uit 1974 en was verouderd. In de zomer van vorig jaar sloot hij de deuren. In tussentijd konden klanten tijdelijk terecht in een tent. Op precies dezelfde plek trok de supermarktketen een compleet nieuw gebouw op, maar dan in de hoogte. “Dat is op palen gebouwd. Daardoor breidt ons aantal parkeerplaatsen uit tot 130. We hadden altijd parking te weinig”, zegt Verheyen.

Er is ook dubbel zo veel ruimte om fietsen te stallen. De nieuwe Delhaize heeft twee liften en trappen om de verdieping te bereiken, maar geen roltrap.

Vierhonderd vierkante meter groter

De nieuwe supermarkt is met zijn 2.441 vierkante meter zo’n vierhonderd vierkante meter groter dan de vorige. Tijdens de officiële opening woensdagavond mocht een groep klanten al eens een kijkje nemen. “We bieden hier heel het gamma van Delhaize, alles samen vijftienduizend producten.” Wie de winkel binnenkomt, passeert eerst de bloemenstand en vervolgens een ruim gamma bereide gerechten: slaatjes, soepen en sushi, maar ook maaltijden om op te warmen.

 

“Dankzij dat parcours moeten klanten die iets nodig hebben uit onze To Go-afdeling niet meer de hele winkel door”, vertelt Ken Verheyen. Daarna volgt de bakkerij met atelier en de afdeling groenten en fruit met opvallend ruimere gangen. Daar ligt de focus op seizoensproducten. Met het nieuwe concept speelt Delhaize in op de vraag van klanten die bewuster willen aankopen.

Beenhouwerij met grote toog

“Zo hebben we een groter assortiment veggieproducten”, zegt de winkelmanager. Maar je merkt het ook bij de klassiekers. De beenhouwerij heeft een grote toog waar vlees en kaas opnieuw worden afgesneden. “Voordien hadden we alles voorverpakt. We keren dus een beetje terug naar vroeger. Alles wordt vers bereid in ons atelier”, zegt Verheyen uit.

Onder meer ledverlichting, een ultrazuinig ventilatiesysteem en warmtepompen maken de nieuwbouw 100% CO₂-neutraal. “We verwarmen niet meer met gas, maar we recupereren warmte van onze koeling. Er komen ook nog zonnepanelen en we hebben een groendak”, legt Ken Verheyen uit. De bekleding van de grote glaspartijen zorgt voor veel natuurlijke lichtinval.

 

Speciaal voor de opening lanceert Delhaize Mechelen een eigen cuvée. Er zijn in totaal 1.800 flessen Franse wijn te koop. “Witte, rode en rosé. Op het etiket staat de Sint-Romboutstoren afgebeeld”, zegt de winkelmanager. Daarvan gaat telkens een euro naar een lokaal goed doel.

“Hij staat aan de top”

De openingsuren van Delhaize Mechelen blijven dezelfde: van 8u tot 20u, op vrijdag tot 21u en zondag is de sluitingsdag. De opening komt iets later dan gepland, maar net voor de feestdagen. “Het is op dit moment de modernste supermarkt van Delhaize in ons land. Vorige week opende er ook eentje in Geel, maar die is een stukje kleiner. Ik vind het een hele eer om deze winkel te mogen openen. Hij staat aan de top”, vertelt Verheyen. Er werken 75 mensen.

In dit deel van de stad zijn er in goed een jaar tijd overigens heel wat supermarkten geopend. Winkelpark Malinas heeft een Albert Heijn XL en een Lidl. Begin 2023 opent er een Louis Delhaize in parking Keerdok. De concurrentie is dus stevig. “We hebben allemaal ons publiek.”

 

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.