Foto: rr

Out Of Office met Dirk Teughels (XL Reklame): “Ik heb graag mensen die wat tegenwind geven en een eigen mening hebben”

Tijdens de vakantieperiode zijn ook ondernemers ‘Out Of Office’. Tijd dan om het eens niet over ondernemerschap te hebben maar over andere zaken die een mens bezighoudt. Vandaag: Dirk Teughels, medeoprichter -en zaakvoerder van XL Reklame uit Mechelen.

Hoe ziet de vakantiebestemming van jouw dromen er uit?

“Als er zon en zee is, met een (strand)bar in de buurt, dan ben ik al tevreden. Ik heb geen to-do-lijst met te bezoeken landen. Ik ben dankbaar dat ik al een deel van de wereld gezien heb, maar kan ook genieten van onze eigen kust. In de ideale vakantie doe ik ook elke dag aan sport.”

Welke plek in Mechelen zouden buitenlandse toeristen echt moeten bezoeken?

“Buitenlandse toeristen moeten na een dagje Mechelen zeker ‘s avonds afzakken naar de vismarkt. Toen ik jong was mocht ik er niet komen van mijn ouders omdat het destijds een wat verloederde buurt was. Nu, in de zomermaanden is het één groot terras. De toeristen moeten dan vooral genieten van de speciale vibe.”

Voor welke cursus zou je je nog ooit willen inschrijven als je wat meer tijd hebt?

“Ik wil me zeker inschrijven voor een EHBO-cursus, heb het gelukkig nog nooit nodig gehad. Maar ik denk dikwijls dat ik echt niet weet wat ik moet doen als er iemand in nood zou zijn.”

Wat is in het laatste jaar je beste aankoop geweest?

“Mijn elektrische auto. Ik ben er blij mee, het is wat aanpassen en vraagt wat meer discipline om op te laden, maar is leuk rijden en ik ga er vanuit dat het ook goed is voor het milieu. Ik zit elke werkdag toch enkele uren in mijn wagen en ben dan ook content met alle nieuwe apps en de goede geluidsinstallatie zodat ik kan meezingen achter het stuur.”

Welk beroep zou je uitoefenen mocht hetgeen je nu doet niet bestaat?

“Voetbalmanager. In die job moet je sportieve kennis combineren met de zakelijke kant. Het lijkt mij een top job, maar ook een harde wereld met helaas ook veel problemen. Maar de liefde voor het voetbal combineren met zakendoen op topniveau, lijkt mij toch heel leuk.”

Als je voor één dag zou moeten ruilen met het leven van een BV? Wie zou je dan kiezen?

“Ik kan helaas niet zingen, maar zou dat heel graag doen, dus lijkt het me leuk om eens één dag Koen Wauters te zijn. Sinds mijn veertiende ben ik deejay, en is  altijd heel leuk geweest om mensen aan het dansen te brengen, maar als je dat dan al zingend kan doen, dat zou geweldig zijn. Diezelfde dag kan ik dan ook nog een programma presenteren, dat doet Koen ook heel goed.”

Welke bekende (internationale) acteurs zou je casten voor de film van je leven ?

“Louis Talpe en Veerle Baetens mogen meespelen in mijn film, die absoluut in het Nederlands moet gemaakt worden. We moeten fier zijn op onze eigen taal, ook in de muziek. Dus geen internationale acteurs maar talent van eigen bodem.”

Wat is jouw favoriete "cheat meal"?

“Fast food, altijd lekker. De geur van een hamburgerrestaurant is dan ook moeilijk om aan te weerstaan. De geur van een frituur nodigt ook altijd uit om te zondigen. Achteraf heb ik wel spijt.”

Welke quote draag je een warm hart toe?

“Ik heb heel veel quotes. Op mijn 40ste verjaardag is er zelfs een boekje van gemaakt. Maar als ik er dan toch wel één moet uitpikken, dan ga ik voor de volgende: ‘Beter een slecht karakter dan geen karakter’. Dat zei ik vroeger wel eens op het voetbalveld. Nu maak ik daar ‘beter een sterk karakter dan geen karakter’ van. Ik heb graag mensen die wat tegenwind geven, en een eigen mening hebben.”

Waar geef je graag je geld aan uit?

“Ik heb vroeger als dj veel geld uitgegeven aan muziek, nu is dat niet meer nodig. Tegenwoordig spendeer ik mijn centen graag aan Apple-producten. Computers, iPad, iPhone en diverse andere apparaten. Toch geweldig wat je allemaal kan doen met een toestel dat je vroeger alleen gebruikte om te telefoneren. Ik gebruik deze toestellen ook heel intensief, dus voor mij zijn ze dan ook hun geld waard.”