Nieuws Oost-Vlaanderen Gentse aim.group neemt logistiek adviesbureau BRIXadvice over

Gentse aim.group neemt logistiek adviesbureau BRIXadvice over

Gentse aim.group neemt logistiek adviesbureau BRIXadvice over

GENT  – Recent nam aim.group het adviesbureau BRIXadvice over, in tandem met manager Louis Verheyen. BRIXadvice, opgericht door Patricia Laureys, adviseert en begeleidt ondernemingen bij complexe opdrachten binnen supply chain en logistiek.

BRIXadvice werd in 2005 opgericht door Patricia Laureys, nadat ze zich sterk gespecialiseerd had in logistieke automatisering en hierover onafhankelijk advies gaf aan klanten. Na verloop van tijd liet Patricia zich omringen en versterken door medewerkers en freelancers om BRIXadvice verder in de markt te zetten. Op vandaag telt de adviseur zo’n 35-tal experten, die adviseren rond een breed scala aan opdrachten. Van strategische en layout studies, over procesoptimalisatie en -automatisatie tot het in kaart brengen en stroomlijnen van complexe goederenstromen.

Het bedrijf wordt nu overgenomen door aim.group, een familiale investeringsgroep rond ondernemer Dieter Aelvoet. Samen met ambitieuze en getalenteerde ondernemers, investeert en onderneemt aim.group in B2B nichebedrijven, met een focus op duurzaam groeipotentieel voor de lange termijn.

Andere bedrijven in hun portfolio zijn DD Engineering, Vandapower & Torberry Connectors en ESTEE Coating Solutions. Geconsolideerd biedt aim.group werkgelegenheid aan ca. 175 medewerkers.

Verder bouwen op wat Patricia heeft opgebouwd

“De visie van aim.group om de continuïteit te garanderen voor het personeel en tegelijk BRIXadvice verder uit te bouwen, lag volledig in lijn met wat ik zocht in een overnemer”, zegt Patricia Laureys. “Bovendien was ik gewonnen voor het idee dat ze, in tandem met een jonge en ambitieuze manager in de persoon van Louis, ambiëren verder te bouwen op wat ik doorheen de jaren opgebouwd heb. Binnen aim.group is er veel ervaring met ‘people-driven’ bedrijfsmodellen, wat resulteert in een mooi track record van duurzame groei binnen hun portfoliobedrijven.”

Die jonge en ambitieuze manager is Louis Verheyen. Die na 10 jaar ervaring in supply chain consultancy in binnen- en buitenland, de sprong maakt naar het ondernemerschap. “Met aim.group deelde ik een parallelle visie op ondernemen, zij hadden de opportuniteit in kaart gebracht en boden de expertise die ik zelf niet had. Zowel tijdens als na de overname is zo een partner zeer welgekomen, ik zie het als een continue klankbord”, zegt Louis Verheyen. “Daarnaast is de overname van BRIXadvice ook de ideale opportuniteit voor mij om te ondernemen zonder van nul te moeten starten.”

De match tussen overlater Patricia Laureys en Louis Verheyen, die na de transactie als medeaandeelhouder het bedrijf zal leiden, zat meteen juist. “Ook voor mij is het fijn om de fakkel te kunnen doorgeven aan Louis, die ik eigenhandig de waarden van BRIXadvice kan doorgeven. We zorgen samen voor een grondige overdracht”, aldus Patricia Laureys. “Alle ingrediënten zijn aanwezig om het mooie verhaal van BRIXadvice verder te zetten en de ambities waar te maken.”

Duurzame logistieke oplossingen

Er is momenteel veel te doen rond supply chain en logistiek. “Vooreerst is er de uitstekende logistieke ligging van België. Daarnaast is er een hoge drive naar ecologische efficiënte in het kader van ESG en duurzaam ondernemen”, aldus Louis Verheyen. “Iets waar ik trouwens zelf sterk achtersta, ook bij onze klanten speelt duurzaamheid doorheen de logistieke keten een niet te onderschatten rol. Een bijkomende trend is de toename in complexiteit, door een de steeds prominentere rol die IT en technologie opnemen binnen supply chain en logistiek.”

Zowel in het digitaliseren als in het automatiseren van logistieke ruimtes en processen is BRIXadvice goed gepositioneerd om het juiste advies te verlenen en oplossingen mee te helpen implementeren.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.