Nieuws Oost-Vlaanderen “Het is alsof ik mijn baby weggeef”: populair danscafé vlak bij Overpoort krijgt nieuwe zaakvoerders

“Het is alsof ik mijn baby weggeef”: populair danscafé vlak bij Overpoort krijgt nieuwe zaakvoerders

Foto: fvv

“Het is alsof ik mijn baby weggeef”: populair danscafé vlak bij Overpoort krijgt nieuwe zaakvoerders

GENT – Een van de populairste cafés van Gent krijgt nieuwe zaakvoerders. De Viking op de Citadellaan komt in handen van de uitbaters van The Zone, het studentencafé en ‘lasergamecenter’ op de Voskenslaan. “Het is alsof ik mijn baby weggeef”, zegt oprichter Wim Van Hooydonck (41).

Het pand op de hoek van de Citadellaan en de Normaalschoolstraat was jaren een verloren plek, tot Wim Van Hooydonck er 12 jaar geleden café De Viking opende. Hij investeerde in geluidsisolatie en in kwaliteit, niet alleen van de drank, maar ook van het personeel en de dj’s. Zowel op weekdagen als tijdens het weekend draaide het danscafé zeer goed, maar dat eiste ook zijn tol.

“Ik heb prachtige jaren gehad en fantastische mensen leren kennen. Ik wilde dat iedereen die hier zijn zuurverdiende centen kwam uitgeven zich ook thuis voelde”, zegt Van Hooydonck. “Maar tegelijk word je geleefd. Ik merk dat het échte nachtleven niet meer voor mij is, onder meer door een bedrijf in kassasystemen dat ik heb opgericht. En misschien wil ik ook nog eens kinderen. Gelukkig heb ik de perfecte opvolgers gevonden.”

 

Enter Dimitri Pieters (33) en Hendrik Van Heysbroeck (47). De twee vennoten baten op de Voskenslaan The Zone uit, waar je kan lasershooten en veel studenten over de vloer komen. “Dat is vooral een dagzaak en De Viking sluit daar perfect op aan. Tijdens het weekend mikken we onder meer op twintigers en dertigers die al werken en nog eens willen feesten in hun oud studentencafé”, zegt Pieters.

Aan de gevel en het interieur wordt niets veranderd. Dat is volgens de nieuwe zaakvoerders in perfecte staat. “We starten de week al op woensdag in plaats van zoals vroeger op donderdag en zijn open tot en met zondag”, zegt Pieters. “Maar op maandag en dinsdag kan de Viking bijvoorbeeld gehuurd worden door bedrijven, voor openingsfeesten of privé evenementen. Er staan al heel wat dingen gepland.”

 

Pieters, die het gezicht wordt van de zaak, en Van Heysbroeck, die net als in The Zone achter de schermen actief zal zijn, willen zo De Viking terugbrengen naar het niveau van voor corona. Daarbij krijgen ze de eerste maanden hulp van de voormalige zaakvoerder. “Wim is zeer enthousiast om ons wegwijs te maken. We gaan samen met hem ook een feest geven in Vooruit voor het twaalfjarig bestaan van De Viking. Maar eerst is er de opening op 28 september, de avond van de Student KickOff. Het zal meteen vollenbak zijn.”

De overname maakt bij Van Hooydonck heel wat emoties los: “Ik heb hard gewerkt om De Viking te krijgen waar het café staat. Mijn droom is uitgekomen en nu voelt het een beetje alsof ik mijn kind weggeef. Maar ik heb er het volste vertrouwen in en zal Dimitri en Hendrik alle steun geven die ze nodig hebben. Nadien zal ik hier tijdens mijn weekends met plezier een pint komen drinken en genieten van dezelfde fantastische sfeer als weleer.”

INFO: Facebook café De Viking

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.