Nieuws Oost-Vlaanderen Industrieel ontwerpbureau geeft ook subsidieadvies

Industrieel ontwerpbureau geeft ook subsidieadvies

Industrieel ontwerpbureau geeft ook subsidieadvies

0000000duo_whiteHarder, better, faster, stronger. Aan de snelheid waarmee bedrijven tegenwoordig ideeën en producten lanceren, is het voor kleine ondernemers niet altijd eenvoudig om het hoofd boven water te houden. Terwijl alle expertise zich vroeger onder één dak bevond, moeten kleinere ondernemers nu verschillende externe specialisten aanspreken, wat niet voor elke KMO even vanzelfsprekend is.

De uitdaging die onze snel innoverende markt aan ondernemers stelt, manifesteert zich op verschillende niveaus: waar vind je de tijd en de juiste experts om gespecialiseerde toepassingen te ontwikkelen, en hoe blijft het betaalbaar? Bij deze uitdagingen kunnen adviesbureaus helpen, zoals het Gentse Moebius Design. Want naast productontwikkeling levert dit industrieel ontwerpbureau ook advies: zowel op vlak van expertise als op financieel vlak. Zo geven ze Vlaamse ondernemers het nodige duwtje in de rug.

“Ondernemingen die op zoek zijn naar expertise kunnen bij ons terecht om samen de juiste partner te vinden”, aldus Dirk Van Maele, zaakvoerder van Moebius Design. Hij runt het Gentse ontwerpbureau met productdesigner Bart Haesendonck. Samen sturen ze een hecht team aan van experts aan met zeer diverse specialisaties: ontwerpers, ingenieurs en productontwikkelaars. Daarnaast werken ze nauw samen met kenniscentra. “Maar ook voor financiële hulp kunnen ondernemers een beroep op ons doen: we maken hen wegwijs doorheen de behoorlijk complexe jungle van subsidieprocedures. We zorgen ervoor dat elke ondernemer de financiële overheidssteun krijgt die hij of zij verdient.”

De Limburgse KMO Lowist ontwikkelt toegangszuilen en slagbomen. Voor een van hun concepten gingen ze ten rade bij Moebius Design. Zaakvoerder Mathie Lowist: “Om onze concurrentiële positie in de markt te verstevigen, voelden we dat het nodig was om ons te onderscheiden. We wilden iets ontwikkelen dat  bij concurrerende bedrijven niet te verkrijgen was en gingen dus op zoek naar wat aan de zuilen  verbeterd kon worden. Moebius Design adviseerde ons om bepaalde aspecten van de zuil anders aan te pakken: naast het creatieve design ook de technische kant, zoals het op punt stellen van  metaalplooiwerk, het lassen en de nabewerking. Amper één maand later was het nieuwe concept klaar voor verdere uitwerking. Dankzij de expertise van hun specialisten staat de zuil nu technisch en vormgeeflijk op punt. “Bovendien duurt het nog maar half zo lang om de zuil te maken, wat ook voor ons goedkoper uitkomt. De installaties van Lowist Toegangsbeheer zijn nu in veel steden en gemeenten in  het straatbeeld te zien.”

Ook bij het Oost-Vlaamse Flexidal uit Aalter was de samenwerking een succes. “Wij ontwikkelen manieren om algen te verdelgen en waren aan het onderzoeken hoe we de romp van een jacht algenvrij konden houden met behulp van  ultrasone geluidsgolven,” aldus zaakvoerder Jan Franco. “De toepassing en het product hebben we zelf ontwikkeld. Moebius Design hielp ons om het te verbeteren: ze ontwikkelden een nieuwe gestileerde behuizing die bovendien technisch beter was, goedkoper en minder milieubelastend in productie. Moebius Design heeft voeling met de specifieke complexiteit van ons product. Bovendien denken en redeneren hun specialisten in onze taal: een vakjargon dat niet iedereen onder de knie heeft. Ze kunnen zich perfect inleven in de context.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.