Colruyt bespaart 40% op water dankzij nieuwe kuisproducten

De medewerkers van alle 245 slagerijen van Colruyt reinigen voortaan met de enzymatische oplossing van Realco. Zo besparen ze 40% op water. "Bij het gebruik van de producten zijn we van 5 naar 3 reinigingsfasen gegaan, waardoor de hoeveelheid water sterk vermindert”, zegt Philippe Vandenberghe, Head of Colruyt MP Meat Experts.

De kuisproducten van Realco werken volgens het Waalse biotechnologiebedrijf grondiger dan klassieke reinigings- en desinfectiemiddelen omdat ze de biofilm aanpakken. Dat is een beschermingslaag waaronder bacteriën zich verschuilen. De enzymencocktails breken die biofilm af, waarna de vrijgekomen bacteriën in een tweede stap eenvoudig te vernietigen zijn.

Van 5 naar 3

“Bij het gebruik van de producten zijn we van 5 naar 3 reinigingsfasen gegaan, waardoor de hoeveelheid water aanzienlijk wordt verminderd. Op die manier verlaagt onze ecologische voetafdruk", zegt Philippe Vandenberghe.

Dankzij het product daalt de werktijd: de werknemers winnen nu dagelijks 20 minuten. De pH-neutrale oplossing is ook dermatologisch getest, zodat de gezondheid van de werknemers niet in gevaar komt. Daarnaast hebben de enzymen een antislipeffect, waardoor het risico op ongevallen op de werkplek wordt voorkomen en verminderd.

Innovatieve partner

"De wens om een beroep te doen op een betrokken, lokale en innovatieve partner was al langer aanwezig. Realco heeft ons overtuigd met zijn  oplossingen, expertise en ondersteuning. De resultaten van de verschillende tests in onze slagerijen hebben zowel de operatoren als de afdeling kwaliteit tevreden gesteld", zegt Philippe Vandenberghe.