KDS ACD ROESELARE KDS ACD ROESELARE

ACD zet zijn veroveringstocht door Europa verder

ROESELARE - Het Roeselaarse ACD van de familie Develtere bouwt in alle stilte zijn markt uit. Na een al vrij succesrijke marktpenetratie in de 'thuismarkten' België, Nederland en Frankrijk, wordt de veroveringstocht nu verder gezet in Oost-Europa. ACD is bekend van zijn duurzame en ecologische hobbyserres, en kende de voorbije twee jaar - het coronajaar incluis - een groei van telkens 30 procent. Verdient een diepe buiging.     

Slag om slinger palmt ACD nieuwe markten in. De laatste veroveringen situeren zich in Estland, Polen, Roemenië, Hongarije en Bulgarije. Voordien ging Scandinavië (IJsland, Noorwegen, Zweden, Finland) maar ook een aantal zuiderse landen (Italië, Spanje) al voor de bijl. "De vragen blijven maar op ons afkomen", zegt Lieven Develtere. "In elk land werken we met importeurs, die via ons alle steun krijgen voor zowel plaatsing, marketing als technische en commerciële begeleiding. We coachen op alle vlakken."

Multifunctionele toepassing

De ecologische serres, die ook bij ons boomen, worden nog allemaal in Roeselare gemaakt. 45 medewerkers schrijven mee aan het verhaal. Het succes is niet ver te zoeken. "We beantwoorden met onze serres helemaal aan de huidige maatschappelijke trends", aldus Lieven Develtere die samen met zijn broer Cristof en zijn zoon Willem de zaken leidt. "Er is duidelijk een vraag naar leuke urbanistische concepten. Of ook: mensen willen in hun tuin of aanpalend aan hun huis, ook nog een veranda of een groentetuin. Kortom: we spelen in op actuele milieubehoeften en beleving, en ook op de korte keten. De corona heeft dat alles nog bespoedigd. Of beter nog: voor een turbo gezorgd. Niet alleen in de B2C markt, maar nu ook meer en meer in de B2B-markt. Zelfs horecazaken of beauty centers zien meerwaarde in ons aanbod, en al zeker in Oost-Europa. We worden nu ook gecontacteerd door ziekenhuizen. Met groeicijfers van telkens meer dan 30 procent, kunnen we moeilijk anders dan tevreden zijn."

ACD is tot op vandaag honderd procent familiaal gebleven.

foto: foto Kurt