Nieuws West-Vlaanderen Barco krijgt perspectief dankzij zijn bioscoop lasertechnologie

Barco krijgt perspectief dankzij zijn bioscoop lasertechnologie

Barco krijgt perspectief dankzij zijn bioscoop lasertechnologie

KORTRIJK – Via een persbericht laat Barco weten dat het dankzij zijn bioscooptechnologie hoopgevende perspectieven heeft voor de toekomst. De multinational Imax, die de technologie al sinds jaar en dag aankoopt bij Barco en wereldwijd meer dan 1.600 bioscopen belevert, laat weten dat het versneld wil doorgaan met de Kortrijkse expertise. Beide partijen hebben terzake een sluitend contract gesloten waarvan de tegenwaarde niet bekend wordt gemaakt. “Het betreft een zéér aanzienlijk bedrag, wel gespreid over een lange termijn (10 jaar en meer)”, aldus Carl Vanden Bussche namens Barco. “Het gaat ook om het grootste contract tot dusver tussen Imax en Barco.”     

Positief nieuws voor het door corona geplaagde Barco. Barco en het Amerikaanse Imax Corporation kondigen de verdere uitbreiding van hun langdurige (en in 2012 gestarte) relatie aan. Het doel is om het publiek wereldwijd nog meer te laten genieten van uitzonderlijke bioscoopervaringen dankzij laserprojectie, zo benadrukken beide partners. Imax is een wereldspeler die over de hele wereld liefst 1.650 bioscopen (1.562 commerciële multiplexen, 12 commerciële cinema’s en 76 institutionele filmzalen) als klant heeft in 84 verschillende landen en regio’s.

Als onderdeel van hun voortdurend partnership zullen de bedrijven samenwerken om het gebruik van Barco’s nieuwste geavanceerde laser lichtbron technologie te optimaliseren en zo meer dan 1.000 Imax-systemen in de loop van tijd om te zetten naar laser. Een bijkomende meerjarige support overeenkomst zal niet alleen de helderste maar ook de meest betrouwbare prestaties mogelijk maken voor Imax-zalen over de hele wereld. Kinepolis is één van de vele bioscoopgroepen die de Kortrijkse lasertechnologie aanbiedt.

De ultieme ervaring

“Deze nieuwe overeenkomst met Barco is een sterke bevestiging van ons gezamenlijk en voortdurend engagement voor laserinnovatie in een missie om de meest meeslepende bioscoopervaringen te bieden in al onze cinemazalen,” zegt Mark Welton, voorzitter van Imax Theaters. “Barco’s laser lichtbron technologie in combinatie met Imax’s geluids- en projectietechnologie stelt ons verder in staat om ons publiek een onvergetelijke allround bioscoopervaring te bieden die ook nog eens beter is voor de planeet.”

De nieuwe laserprojectietechnologie van Barco waarborgt haarscherpe beeldprestaties die constant blijven over een langere levensduur. Ze zorgt voor een lager energieverbruik, vereenvoudigt de bediening en helpt de efficiëntie van lampgebruik te vergroten. De Imax-klanten kunnen daardoor genieten van aanzienlijke besparingen op onderhoudskosten, tal van voordelen op het vlak van energie-efficiëntie en een kleinere CO2-voetafdruk.

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.