Nieuws West-Vlaanderen Bob Delbecque pleit in ‘hebbeding boekje’ voor a new deal

Bob Delbecque pleit in ‘hebbeding boekje’ voor a new deal

Bob Delbecque pleit in ‘hebbeding boekje’ voor a new deal

KORTRIJK – Bob Delbecque, conférencier en ‘tegendraads adviseur’ die vooral oogkleppen wil verwijderen bij ondernemers, heeft een hebbeding op de markt gebracht: een boekje met inspirerende gedachten voor ondernemers en voor burgers. Hij promoot het anders leren denken als springplank voor verandering.   

Bob Delbecque verwijst in zijn woord vooraf naar het jaar 1933, het jaar van de Grote Depressie, en naar het pleidooi van de toenmalige Amerikaanse president Franklin D. Roosevelt om een new deal aan te gaan. Die visie heeft nog niets aan actualiteit ingeboet, vindt de auteur.

Bob Delbecque verzamelde in de loop der jaren quotes (soms van heel grote namen) en cartoons met uitspraken die er echt toe doen in het leven en a fortiori ook in het ondernemerschap. Nu eens met een lach, dan weer met een traan, nu eens provocatief en dan weer verzoenend. Maar het zijn zonder onderscheid eye openers die ook ondernemers kunnen inspireren op weg naar change, zoals bekend de enige constante in het leven. De verzamelde uitspraken of oneliners lezen alleen al, zet mensen aan het denken. Wie inspiratie zoekt, zal het hier vinden. Veel beknopter maar even gevat als wat er voor veel geld gedoceerd wordt aan gereputeerde managementscholen.

Delbecque, en dat siert hem, gelooft ook sterk in de kracht van humor als hefboom richting meer ‘joie de vivre‘. Verandering, zo besluit Delbecque, heeft alles te maken met het openen van kleine deuren. Wie er zich aan waagt, zal merken dat hij of zij dingen anders kan leren zien.

info: www.bobdelbecque.com

Reageer op dit bericht

Reacties

Sibylle V. 2021-04-13 10:01:20

Leuk. Iets wat ik jaren geleden voor mijn sollicitatiegesprekken al bundelde.

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.