Nieuws West-Vlaanderen Boektopia trekt vol ambitie naar Kortrijk Xpo

Boektopia trekt vol ambitie naar Kortrijk Xpo

Boektopia trekt vol ambitie naar Kortrijk Xpo

KORTRIJK – Negen dagen in plaats van drie. Driemaal groter. Tien keer meer boeken. Na de eerste, nog voorzichtige editie van vorig jaar breidt Boektopia in Kortrijk Xpo uit tot een volwaardige boekenbeurs, onder het motto ‘lezen doet beleven’. Boektopia vindt plaats van zaterdag 29 oktober tot en met zondag 6 november 2022.

 

Vorig jaar sloegen meerdere Vlaamse uitgeverijen (waaronder Lannoo), de provincie West-Vlaanderen, de stad Kortrijk en Kortrijk Xpo de handen in elkaar om een nieuw boekenevenement te introduceren. Boektopia duurde drie dagen, legde de nadruk op vernieuwing en beleving, en werd positief onthaald door de bezoekers.

In de tweede editie gaat het meteen maal drie: negen dagen in plaats van drie, en ook de beschikbare zaaloppervlakte gaat maal drie. Qua boekenaanbod gaat het zelfs maal tien, met meer dan 12.000 titels. Er zullen ook meer dan 200 voorstellingen, lezingen en signeersessies zijn. En er worden twee nocturnes georganiseerd. De VRT is een nieuwe, enthousiaste mediapartner. Daarnaast zal er ook in de stad Kortrijk veel te beleven zijn tijdens de boeken negendaagse die er komt als alternatief voor de ter ziele gegane boekenbeurs van Antwerpen. “We gaan met veel plezier meehelpen om van Boektopia opnieuw dé hoogdag van de boekenliefhebber te maken”, reageerden burgemeester Ruth Vandenberghe en schepen van Cultuur Axel Ronse van de stad Kortrijk op de bevestiging dat Boektopia niet alleen opnieuw zal plaatsvinden in Kortrijk Xpo, maar ook flink zal uitbreiden.

Opmerkelijk: er komt ook een aparte boekenhal voor kinderen. Leesplezier is daarbij het motto, bedoeling is om jongeren graag en meer te laten lezen, op een plek waar zij zich thuis voelen. Zo kunnen ze boeken ontdekken en beleven, onder meer in het ‘voorleesbos’.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.