Nieuws West-Vlaanderen Caroline Vercauteren ruilt apothekerschap in voor ondernemerschap

Caroline Vercauteren ruilt apothekerschap in voor ondernemerschap

Caroline Vercauteren ruilt apothekerschap in voor ondernemerschap

IEPER – Het Ieperse familiebedrijf BonRill, al decennia en vijf generaties lang bekend van zijn rillettes, breidde onder impuls van Caroline Vercauteren (apothekeres van opleiding) zijn gamma uit met een handvol vegan en vegetarische salades en spreads. Het nieuwe aanbod wordt gemaakt op basis van lokaal geteelde oesterzwammen, rijk aan vezels én aan smaak. Qua textuur, mondgevoel en smaak doen de spreads denken aan klassiekers als krabsalade, tonijn, kip-curry, vleessalade en américain préparé. Zonder dat de consument er erg in heeft. De BonRill Finest Veggies zijn nu al te koop bij Spar en Colruyt.

Van apothekeres naar zaakvoerder van BonRill. De jonge West-Vlaamse onderneemster Caroline Vercauteren stapte namens de vijfde generatie in het familiebedrijf BonRill. Dat startte 100 jaar geleden als beenhouwerij en is de grootste producent van rillettes in België. Caroline kijkt met een frisse blik naar de toekomst en breidde het gamma uit met vegetarisch broodbeleg: ‘BonRill Finest Veggies’. Salades met de textuur, het mondgevoel en de smaak van klassieke smeersels als krabsalade, préparé of kip curry, maar dan zonder vlees. Wél op basis van lokaal geteelde oesterzwam.

“In een steeds veranderende wereld met toenemende bewustwording rond voeding, willen we met BonRill flexitariërs bereiken, maar evengoed vegetariërs en veganisten”, aldus Caroline Vercauteren. Gek, voor een charcuteriebedrijf, hoor ik vaak zeggen. Maar met BonRill streven we al generaties lang naar de beste smaak én de beste textuur. En dat miste ik nog bij veel plantaardige alternatieven. Onze spreads zijn gemaakt van oesterzwammen, duurzaam en lokaal geteeld, hier om de hoek. Het zijn prima vleesvervangers, voedzaam én ze hebben de perfecte textuur en typische umamismaak. Futureproof als het ware.”

Oesterzwammen zijn rijk aan vezels en vormen een natuurlijke bron van micronutriënten. Bovendien bevatten oesterzwammen de zogezegde ‘vijfde smaak’: umami. In de salades wordt de voedzame oesterzwam aangevuld met extra groenten, kruiden en koolzaadolie, een bron van onverzadigde vetzuren.  De vijf salades zijn trouwens soja-, gluten- én zuivelvrij. En ook aan de verpakking werd gedacht, want die wordt geproduceerd uit gerecycleerd materiaal.

Boeiende uitdaging

Caroline Vercauteren (31) studeerde af als apotheker, maar in BonRill – een welbekend charcuteriebedrijf dat al sinds 1889 rillettes maakt van varkensvlees op basis van een familierecept – zag ze een boeiendere uitdaging. Drie jaar geleden nam samen met haar man het charcuteriebedrijf van haar schoonouders over. Met BonRill gaat ze nu de vegetarische tour op. Het gamma rillettes werd door haar toedoen uitgebreid met vijf plantaardige salades, onder de noemer BonRill Finest Veggies.

foto: BonRill

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.