Nieuws West-Vlaanderen Electricea ambitieuzer dan ooit in de markt van elektrische mobiliteit

Electricea ambitieuzer dan ooit in de markt van elektrische mobiliteit

Electricea ambitieuzer dan ooit in de markt van elektrische mobiliteit

LAUWE – Electricea, gevestigd in Lauwe bij Kortrijk, was tot voor kort alleen actief in West-Vlaanderen, met voornamelijk laadoplossingen voor elektrische voertuigen. Daar komt nu verandering in. De ambities strekken zich uit over heel België en ook Nederland. Het bedrijf werd in 2019 opgericht door Caroline en Jean-Philippe Herman, van het gelijknamige bedrijf dat handelt in auto onderdelen. Broer en zus Herman hadden al snel door dat dit een groeimarkt is en dat de markt ook veel groter is dan slechts laadoplossingen.

Electricea is gestart als leverancier van laadstations en laadpassen. Maar richting de toekomst wordt het steeds belangrijker om ook energie management aan te bieden met daarbij energieopwekking en -opslag. Dus ook daarmee wordt het productengamma op korte termijn uitgebreid. Daarnaast is het team van Electricea in te huren voor kennissessies, advies en trainingen. Het bedrijf wil zijn kennis van de markt en producten graag delen en inzetten om elektrische mobiliteit voor iedereen bereikbaar te maken.

Om zijn expansieplannen waar te maken heeft Electricea nu ‘techneuten’ Sven Van Malder en Roel Keunen aangetrokken. Beide heren hebben bewezen de markt van de nieuwe mobiliteit goed te kennen en zijn al een aantal jaren actief met het opzetten van een garageconcept, speciaal voor bedrijven die ook de nieuwe mobiliteit omarmen. Van producten als laadoplossing tot diensten, zoals advies, trainingen en nieuwe EV-fabrikanten die op zoek zijn naar een service & repair netwerk. “Om de groei van producten en diensten van Electricea verder te ontwikkelen hebben we Sven Van Malder en Roel Keunen benaderd. “Naast het feit dat de heren al jaren samenwerken en ervaring hebben met elektrische mobiliteit, hebben we hiermee direct een goede vertegenwoordiging voor heel België en Nederland” aldus Jean-Philippe Herman, zaakvoerder van Electricea. “Met Electricea hebben we niet de intentie om een nieuwe EV-merk/garageconcept in de markt te zetten, maar importeurs, netwerken en garagebedrijven volledig te ontzorgen met producten en diensten rondom elektrische mobiliteit, die direct toegevoegde waarde hebben.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Oostende, Roeselare
Oostende

Titeca volhardt in zijn overnamepolitiek

ROESELARE - Aan een sneltreintempo blijft de Roeselaarse accountancygroep Titeca zijn activiteiten uitbreiden, en dat steevast via overname van gelijkgestemde… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.