Nieuws West-Vlaanderen Geert Hoste wordt bestuurder bij eventtempel Het Witte Paard

Geert Hoste wordt bestuurder bij eventtempel Het Witte Paard

Geert Hoste wordt bestuurder bij eventtempel Het Witte Paard

BLANKENBERGE – De bekende Brugse stand-up comedian Geert Hoste wordt bestuurder bij Het Witte Paard, de bekende en traditionele eventlocatie in hartje Blankenberge. Marc Coucke, die zich inkocht bij Het Witte Paard, zou Hoste gevraagd en overtuigd hebben een bestuurszitje op te nemen.

Marc Coucke heeft zoals bekend grote ambities met Het Witte Paard. Hij gelooft sterk in de opwaardering van de affiche en het aanbod, maar ziet er ook een vastgoedoperatie in, met onder meer de bouw van een bijkomend hotel. Geert Hoste belegt zijn ‘fortuin’ bij voorkeur in bakstenen, vandaar dus ook de link. Ook de goede persoonlijke relatie speelt een rol uiteraard.

Maar er is ook meer dan dat. De ervaring van Hoste als entertainer kan ook best gebruikt worden. Hoste zegt dat ook in de media. “Wat mijn functie concreet inhoudt? Ik zetel in de raad van bestuur”, vertelt de conférencier in Het Laatste Nieuws. “Ik ga mijn ervaring gebruiken om links en rechts voorstellen en suggesties te doen en hier en daar wat duwtjes en schouderklopjes uitdelen. Ik wil vooral snel werk maken van de perceptie bij het grote publiek. Veel Vlamingen denken nog dat in Het Witte Paard een treintje in een Tirolerdecor rondrijdt. Maar dat is al lang verleden tijd. Wie nu binnenkomt, waant zich bij wijze van spreken in een soort Tomorrowland. Dat Tirolergedoe was wel echt populair. Met dijenkletsers erbovenop. Noem het Thierbrauvertier. Dat was in de jaren zestig en zeventig in de mode en is ook lang door de vorige directie van Het Witte Paard gepromoot. Maar een paar jaar geleden is daar een dikke streep onder getrokken door de nieuwe directeur.”

 

 

 

‘Noblesse oblige’ zouden we bijna zeggen. Het toeristisch seizoen draait volop en de toeristische ondernemer Marc Coucke verkoopt in de media volop zijn toeristische projecten. Nu is het de beurt aan het Wit Paard in Blankenberge. Waar Coucke aan de gewezen stand up performer Geert Hoste heeft gevraagd om bestuurder te worden, is die laatste daar onmiddellijk op ingegaan. In de kranten wordt Hoste de rol toegedicht van artiest-ondernemer, maar in essentie gaat het bij Coucke om vastgoedoperaties, ook in Blankenberge. En dat komt goed uit, want Geert Hoste heeft zijn opgebouwd vermogen in de mediasector steeds professioneel geïnvesteerd in vastgoed.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.