Geo Ocean VII

GEOxyz bereidt zijn vloot uit met koninginnenstuk

HARELBEKE - Het Harelbeekse logistiek bedrijf GEOxyz van de dynamische CEO Patrick Reyntjens, breidt zijn sowieso al indrukwekkende vloot nog maar eens uit. Het vergt een belangrijke investering, maar het gaat dan ook om een koninginnenstuk. GEOxyz, een echt nichebedrijf, is gespecialiseerd in het uitvoeren van een brede waaier aan offshore opdrachten. De vloot telt nu 27 gespecialiseerde schepen voor opdrachten op zee.

 

 

De nieuwste aanwinst in de vloot luistert naar de naam Geo Ocean VII. Momenteel bevindt de Geo Ocean VII zich nog in droogdok in Zeebrugge, waar het volop wordt klaargestoomd voor haar eerste survey. De Geo Ocean VII wordt uitgerust met de meest geavanceerde sensoren om probleemloos allerhande peilingen te kunnen uitvoeren.

De Geo Ocean VII heeft een indrukwekkende lengte van 56 meter, kan stationair draaien (DP-T) en is uitgerust met meerdere moon pools, een A-frame en een grote 6t dekkraan, wat van de aanwinst een uitzonderlijk schip maakt. Vanaf november 2023 zal de Geo Ocean VII en haar ervaren bemanning volledig klaar zijn om vanaf dan geofysische, geotechnische (VC, CPT) en milieupeilingen uit te voeren. "Het verwelkomen van de GO VII in onze vloot versterkt niet alleen onze onderzoekscapaciteiten, maar stelt ons ook in staat om nog meer flexibiliteit aan te bieden bij het plannen van projecten voor onze klanten", dixit Patrick Reyntjens, CEO en bezieler van GEOxyz.