GEOxyz biedt nu diensten aan te water én in de lucht

KORTRIJK - Het in 1998 opgerichte GEOxyz van CEO Pat Reyntjens, heeft zijn portefeuille uitgebreid met het in Deinze gevestigde Vansteelandt. Het Oost-Vlaamse bedrijf is een specialist in gedetailleerde en nauwkeurige 3D-metingen via data verwerving in de lucht. GEOxyz heeft zich in meer dan twee decennia opgewerkt met zijn maritieme studies en een hele reeks ondersteunende offshore activiteiten. Naast zijn vloot krijgt Pat Reyntjens er nu dus ook inspectievliegtuigen bij. Daarnaast kondigt hij ook nog een samenwerking aan met  een collega-bedrijf in Oostende.      

Vansteelandt werd in 1994 opgericht als traditionele dienstverlener voor topografisch onderzoek. Vandaag biedt de kmo GIS-kaarten aan, maar ook topografische diensten, allerlei data en gelicentieerde producten op basis van 3D-beelden die vanuit de lucht worden genomen. Speciale vliegtuigen worden ingezet voor het inzamelen en het verwerken van allerlei data in opdracht van bedrijven. CEO Tom Vansteelandt rekent dat hij via GEOxyz nieuwe groei kan realiseren en meer internationale armslag kan verwerven.

Patrick Reyntjens, stichter en boegbeeld van het Kortrijkse bedrijf dat nu ook een nieuwe uitvalsbasis creëert in Oostende, heeft het over een overname met heel veel complementariteit. Naar de klanten toe worden meer mogelijke diensten aangeboden. Reyntjens ziet er ook een stap in richting meer en verdere 'dronificatie'. Met zijn bedrijf streeft hij naar eigen zeggen steevast naar groenere, slimmere en efficiëntere onderzoekoplossingen.

Samen beter

GEOxyz heeft nog meer nieuws in huis. Het bedrijf uit Zwevegem en het Oostendse bedrijf UXSolutions hebben met name besloten voortaan hun knowhow en krachten te bundelen. Ze werkten reeds regelmatig nauw samen tijdens de uitvoering van offshore survey met betrekking tot het opsporen van munitie (UXO) tijdens binnenlandse en buitenlandse offshore projecten.

De samenwerking van deze zeer gespecialiseerde en gerenommeerde bedrijven moet een speerpunt worden naar de verdere doorgedreven ontwikkeling in survey technieken. Samen bieden ze hun nationale en internationale klanten gedegen oplossingen inzake de UXO-problematiek.

UXSolutions is reeds 4 jaar gevestigd met haar kantoor in het Ostend Science Park te Oostende. GEOxyz plant de bouw van nieuwe kantoren in het Ostend Science park waar de twee bedrijven straks de verdere uitbouw van het R&D departement zullen behartigen en verder ontwikkelen.