Guy Piette zwaait zichzelf uit als leider bij Piette & Partners

KORTRIJK - Op een druk bijgewoonde academische zitting in Kortrijk Xpo, nam Guy Piette afscheid als numero uno bij het Kortrijkse verzekeringsbedrijf Piette & Partners (PNP), onderdeel van de verzekeringsgroep P&V. De familie Piette heeft in de verzekeringswereld geschiedenis geschreven in het Kortrijkse ondernemersleven. Destijds met de Kortrijkse Verzekering, later met PNP. De minzame en dynamische Guy Piette vertegenwoordigde de derde generatie. Aan dat tijdperk van de familie Piette komt nu voor het eerst geen verlengstuk.  

Flash back naar 1993, precies dertig jaar terug. Na de verkoop van de Kortrijkse Verzekering, begon Guy Piette te schrijven aan een nieuw ondernemersverhaal met een eigen verzekeringsmaatschappij die dicht bij de mensen zou staan. Hij deed dat in samenspraak en in co-aandeelhouderschap met de machtige Duitse groep Alte Leipziger. De familie Piette behield de meerderheid (51 procent) en tekende met Guy Piette ook altijd voor het operationeel management.

Nieuwe rol

Begin deze eeuw (2003), en na een korte interimpassage bij Hamburg Mannheimer, nam het Belgische P&V de volle meerderheid (100 procent). Maar het operationeel management bleef op uitdrukkelijke vraag van de nieuwe aandeelhouder altijd berusten in handen van Guy Piette, die zich met bravoure van zijn taak kweet.

Guy Piette tekende de voorbije 20 jaar middels een uitgekiende nichestrategie voor nieuwe groei en maakte oop exemplarische wijze ook de switch mogelijk naar de digitale wereld. Maar altijd met groot respect voor de human touch. Het maakt van gentleman par excellence Guy Piette een ondernemer die kan terugblikken op een uitermate geslaagd parcours. Hij neemt vanaf nu, en op uitdrukkelijke vraag van de aandeelhouder, een nieuwe taak op zich als bestuurder bij PNP.