Nieuws West-Vlaanderen Hangar K en Voka West-Vlaanderen worden ‘partners voor starters’

Hangar K en Voka West-Vlaanderen worden ‘partners voor starters’

KDS VOKA EN HANGAR K

Hangar K en Voka West-Vlaanderen worden ‘partners voor starters’

KORTRIJK – Na jaren van informeel samenwerken, treedt Voka West-Vlaanderen toe tot de raad van bestuur van Hangar K. Daarmee slaan beide organisaties nu ook formeel de handen in elkaar om starters in West-Vlaanderen een nog grotere slaagkans te bieden.  “In onze provincie zijn er steeds meer mensen die de stap zetten richting het ondernemerschap”, zeggen de voormannen van beide zijden (Bert Mons voor Voka en Vincent Vanderbeck voor Hangar K). “Terzelfdertijd merken we dat velen nood hebben aan begeleiding, een sterk netwerk én een eerste opstartplek. Om nog beter aan die noden tegemoet te komen, gaan we nu een stap verder in de samenwerking.

In West-Vlaanderen zit het aantal starters duidelijk in de lift. Zo telde de provincie (volgens de Startersatlas van Graydon) in 2020 maar liefst 11.386 starters, een stijging met 8% ten opzichte van 2018. In vergelijking met 2016 is dit zelfs een stijging met 21%. “Deze cijfers zijn – ondanks corona – een indicatie dat het ecosysteem voor startende ondernemers in West-Vlaanderen steeds gunstiger wordt”, stellen Vincent Vanderbeck en Bert Mons.

Logische volgende stap

Om ervoor te zorgen dat dit groeiende aantal jonge West-Vlaamse ondernemingen maximale slaagkansen krijgt, worden Voka West-Vlaanderen en Hangar K nu officieel partners. “Zowel Voka West-Vlaanderen als Hangar K hebben sterke troeven als het aankomt op het ondersteunen van startende ondernemers”, zegt Vincent Vanderbeck. “Dat is meteen ook de reden waarom we in het verleden reeds vele malen samenwerkten. Zo biedt onze co-creatiehub (letterlijk) onderdak aan prille ondernemingen, terwijl Voka West-Vlaanderen al langer voorziet in de coaching van startende ondernemers via haar Bryo-trajecten. Daarenboven beschikken we samen over een uitgebreid netwerk waaruit starters hun voordeel kunnen halen. De toetreding van de ondernemersorganisatie tot onze raad van bestuur, was dan ook een logische volgende stap.”

Coaching als drijfveer

Om startende ondernemingen te helpen bij hun groei, is het belangrijk dat ze kunnen rekenen op ondersteuning. Hangar K biedt dergelijke ondersteuning vandaag via haar partner Start it @KBC. Daar komt nu dus de persoonlijke coaching van Voka West-Vlaanderen bovenop.

“Sinds de start van Bryo in 2007 – en met de steun van VLAIO – mochten we reeds meer dan 700 starters bijstaan in hun groeiproces”, weet bert Mons namens Voka. “Door ervaren ondernemers en experten te betrekken bij het persoonlijke traject van elke deelnemer en hen individueel te coachen, stellen we alles in het werk om van elk ondernemersverhaal een succes te maken. De startende ondernemingen binnen Hangar K die hier beroep op willen doen, ontvangen we dan ook met open armen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.