Nieuws West-Vlaanderen Melexis aast in de Bel20 op ‘haasje-over’ met Barco

Melexis aast in de Bel20 op ‘haasje-over’ met Barco

Melexis aast in de Bel20 op ‘haasje-over’ met Barco

KORTRIJK – Volgens beursexperts is de kans verre van denkbeeldig dat Barco uit de Bel20-index van grootste Belgische aandelen valt. Even groot zou de kans zijn dat chipproducent Melexis, dat in Ieper een belangrijke fabriek heeft staan, een  vrijgekomen plaats -die van Barco of van ING- inneemt.    

Desgevraagd, wil Barco in deze fase geen commentaar kwijt. Niet over een mogelijke exit en niet over het eventueel impact van zo’n adieu aan de belangrijkste Belgische beursindex. De reden waarom Barco uit de korf zou vallen, moet niet ver gezocht worden: corona. Door de niet onbelangrijke omzetdaling behoort Barco niet langer tot het peloton met de grote jongens. Volgens KBC Securities staat Barco nog op plaats 24 van grootste bedrijven. Buiten de top 20 dus. Barco zei een maand terug bij monde van CEO Jan De Witte dat het hoopt op een kentering in 2021, en daarbij wordt vooral gewezen naar twee nieuwe fabrieken die dit jaar moeten worden opgestart in China.

Melexis aast op promotie naar eerste klasse

Melexis van zijn kant is in 2020 wel blijven groeien en zal dat dit jaar -door een dreigende schaarste op de chipmarkt – allicht blijven doen. Zo aast Melexis met recht en reden op een plaats in de begeerde Brusselse beursindex. Volgens experts zou die promotie dubbel en dik verdiend zijn voor Françoise Chombar & co. Sinds eind 2009 biedt Melexis beleggers inclusief geherinvesteerde dividenden jaarlijks gemiddeld 31,5 procent rendement, tegenover 7,5 procent voor de Bel20. Melexis zou voor die promotie naar eerste klasse afhankelijk zijn van wat er gebeurt met het aandeel ING dat in principe -wegens te weinig Belgen op de betaalrol – niet meer beantwoordt aan de voorwaarden om in de Bel20 te worden opgenomen.

 

 

 

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.