Nieuws West-Vlaanderen Out of Office met Ludo Lievens (advocaat en uittredend Voka voorzitter regio Brugge): “Vakantie is actief zijn en sporten.”

Out of Office met Ludo Lievens (advocaat en uittredend Voka voorzitter regio Brugge): “Vakantie is actief zijn en sporten.”

Out of Office met Ludo Lievens (advocaat en uittredend Voka voorzitter regio Brugge): “Vakantie is actief zijn en sporten.”

BRUGGE – In de zomermaanden gaan we aan de praat met ondernemers over hun vakantie ervaringen en vakantie dromen. Vandaag Ludo Lievens, de ondernemende topadvocaat (Lievens & Co) alsook uittredend voorzitter van Voka in de regio Brugge.   

-Hoe ziet uw vakantie er dit jaar uit?

-Ludo Lievens: Het wordt vooral Duinbergen, waar we een optrekje hebben. Vakantie is voor mij actief zijn en sporten. Denk in de eerste plaats aan golf spelen of fietsen. Onze trip naar Lissabon hebben we opzij gezet omwille van de bekende redenen. In de plaats trekken we er met de familie even op uit met drie mobilhomes. Bestemming is nog niet bekend. Het weer de dag voor het vertrek bepaalt de richting en de bestemming. Vorig jaar ging het reisje richting Côte d’ Opale.

-Heb je enkele leuke adresjes dicht bij huis? Verborgen toeristische spots of een aan te raden horeca adres?

-Ik heb het nogal begrepen op Bar Bulot en op Bar Salon (ook bekend als Rockfort). En wat toeristische spots betreft: Brugge, maar dan wel niet overdag, wel in de avonduren voor de stad weer gaat slapen. Een zalige ervaring om dan met de fiets of te voet te flaneren langs de installaties van de triënnale in Brugge.

-Hoe ziet uw ideale vakantiedag er uit?

-Een stevig ontbijt, de krant met zicht op zee, actief zijn met de familie(kinderen en kleinkinderen) en in een leuke bistro wat eten ’s avonds.

-Wat is uw absolute droombestemming?

-Kroatië vanop  zee. Enkele jaren terug trokken we er met de familie naar toe voor een zeilvakantie. Wat een herinnering.

-Welk boek wil u lezen tijdens de vakantie?

-Ik lees graag de boeken van de bekende Israëlische historicus en futuroloog Harari Yuval Noah. Ik ga dit maal voor zijn boek Sapiens, een kleine geschiedenis van de mensheid.

-Wie zou u tijdens u vakantie graag eens toevallig ontmoeten?

-Ik botste op een golfcourt in de Dominicaanse republiek al eens toevallig op Bill Clinton. De man was zeer sympathiek, een babbeltje en een foto konden er best van af. Mijn vrouw nam met haar telefoon ook een filmpje op, waarop de veiligheidsagenten haar toestel vroegen om nog een foto te maken in groep. In het hotel  gekomen zagen we dat het filmpje met bijhorende klank vakkundig was gewist, de foto’s gelukkig niet. Wie ik nu zou willen ontmoeten? Geef me maar Obama.

-Blijft u elke dag de mails lezen tijdens de vakantieweken?

-Eén maal per dag, meer niet. Dat heeft wel zijn nut, want als je dat niet doet, is de stapel mails onoverzichtelijk als je terugkomt uit vakantie.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.