Savaco flirt na alweer een nieuwe overname met de grens van 60 miljoen euro omzet en 300 medewerkers

KORTRIJK - Het Kortrijkse ICT-adviesbedrijf Savaco rijgt de overnames na elkaar. Na Asci enkele weken terug, komt ook het Brabantse Techne zich nestelen in de groep die destijds werd opgericht door Rik Vandemoortele en Carl Sabbe. Deze laatste legt zich sinds enige tijd met succes toe op het speuren naar bestaande bedrijven die bij Savaco aansluiting kunnen vinden. "Het is de bedoeling om te blijven groeien", zegt Sabbe.

 

 

Het Kortrijkse Savaco, opgericht in 1991, is met Techne aan zijn zesde uitbreiding toe op drie jaar tijd. Daarmee wordt ook gestalte gegeven aan meer geografische expansie. De dagelijkse leiding van Savaco is vandaag in handen van Rik Vandemoortele en van Louis Sabbe, zoon van medestichter en huidige voorzitter van de raad van bestuur Carl Sabbe. Lieven Vandamme is CTO.

“Door het aan boord brengen van het Techne-team in de Savaco-familie versterken we verder ons aanbod op het vlak van cloud en IT-infrastructuur", aldus medeoprichter en CEO van Savaco Rik Vandemoortele in een eerste reactie. "Met Techne verruimen we ons portfolio en halen we heel wat extra kennis in huis. We zijn dan ook overtuigd dat we zowel de klanten van Techne als die van Savaco nog beter kunnen ondersteunen bij hun digitale uitdagingen.”

De samenwerking tussen Techne en Savaco werd mee mogelijk gemaakt met ondersteuning en begeleiding van Vista Capital Advisors.