Picanol Tack 21

Tessenderlo controleert Picanol nagenoeg volledig

IEPER - In een persbericht, na sluiting van de beurs, heeft Luc Tack laten weten dat zijn bedrijvengroep Tessenderlo nu 98 procent van Picanol controleert. Luc Tack heeft jarenlang pogingen ondernomen om het zo ver te krijgen, maar dat lukte hem tot dit jaar niet. Nu is de operatie zo goed als rond. Al volgt er alsnog een tweede ronde.

De chemiegroep Tessenderlo heeft de weefgetouwenproducent Picanol bijna volledig in handen gekregen. Ze heropent na Nieuwjaar het ruilbod voor de overige aandeelhouders, zo maakte Tessenderlo dinsdag nabeurs bekend. Tessenderlo kondigde het ruilbod - 2,36 aandelen Tessenderlo per aandeel Picanol - begin dit jaar aan. Tijdens de eerste aanvaardingsperiode (tot midden december) werden ruim 17,5 miljoen aandelen Picanol ingebracht, waardoor Tessenderlo 97,90 procent van Picanol in handen heeft. Van 2 tot en met 20 januari start nog een tweede aanvaardingsperiode.

"De aandeelhouders van Picanol Group hebben duidelijk hun vertrouwen uitgesproken in ons project om Picanol Group en Tessenderlo Group in één sterkere, industriële groep te combineren", laat CEO Luc Tack, die beide bedrijven controleert, optekenen in een persbericht. "We zijn ervan overtuigd dat we met een gediversifieerde groep meer aandeelhouderswaarde kunnen creëren door de uitvoering van een duurzame industriële langetermijnstrategie."

Miljardengroep

Bij de aankondiging van de plannen werd gezegd dat het fusiebedrijf zowat 2,7 miljard euro omzet zou draaien, goed voor een aangepaste ebitda-winst (winst voor belastingen, intresten, waardeverminderingen en afschrijvingen) van meer dan 430 miljoen euro (cijfers 2021). Het bedrijf zou meer dan 7.000 werknemers tellen en actief zijn in meer dan honderd landen.

Picanol zou een van vijf 'filialen' worden van de Tessenderlo Group.