Debey Glenn

West-Vlaamse tuinaannemers blinken in goud

KORTRIJK - Het voorbije weekend werden de winnaars bekend gemaakt van de prestigieuze wedstrijd ‘De Vlaamse Tuinaannemer 23/24’. Bedoeling van het unieke event is om het vakmanschap van de tuinaannemer in de kijker te zetten en zo ook het beroep van tuinaannemer weer aantrekkelijker te maken voor jongeren.

 

 

 

Tuinaanneming is een sector die de komende jaren enorm belangrijk zal worden op het vlak van milieu en klimaat. Opvallende vaststelling op het concours van de Vlaamse Tuinaannemer: West-Vlaamse tuinaannemers gingen met de meerderheid van de gouden plakken lopen. En ook twee maal zilver en één maal brons.

De gouden laureaten waren Phlypo uit Roeselare (categorie 250 tot 1.000 vierkante meter), Bart Monbaliu uit Oudenburg (tuinen groter dan 1.000 vierkante meter) en Groenvoorzining Hommé uit Deerlijk (tuinen minder dan 250 vierkante meter. In het kielzog van de laureaten liepen in de prijzenregen ook een aantal West-Vlaamse tuinarchitecten mee in de kijker. Dit was het geval voor Stijn Naeyaert uit Ardooie, Berwout Dochy uit Meulebeke en Thomas Leplat uit Deerlijk.

De vierde gouden plak werd in de categorie 'Jong Talent' toegekend aan Glenn Debey, afkomstig uit Ieper en uitgeweken naar de regio rond Anzegem. Hij won ook de publieksprijs. Een supertalent dus.

foto: Glenn Debey