West-Vlaamse voedingscluster Be Delicious wil scoren in 2016

IMG_1651

BE DELICIOUS, het samenwerkingsverband van hoofdzakelijk West-Vlaamse voedingsbedrijven, heeft in gezelschap van minister Kris Peeters, zijn ambities bekend gemaakt voor dit jaar. De lat ligt bijzonder hoog. Ons land heeft een reputatie in lekker en verfijnd eten, en de partners willen dat niet alleen bekend maken maar ook commercieel verzilveren onder een gemeenschappelijke Belgische vlag.  Een sterke aandacht voor de bereidingswijze en kwaliteit van het eindproduct staat daarbij centraal. In eigen land worden promotie acties opgezet op de nationale feestdag maar ook op de regionale feestdagen. In het buitenland willen de initiatiefnemers onder meer de aandacht voor artisanale Belgische voedingsproducten "van aperitief tot dessert" trekken tijdens het WK Voetbal in Frankrijk. Sommige specialiteiten die goed vertrouwd zijn binnen onze gastronomie, zijn in het buitenland helemaal onbekend. Daarnaast impliceert de keuze voor hoogwaardige, artisanale producten dat er moet gezocht worden naar een buitenlands publiek dat deze kwaliteit naar waarde kan schatten. Het logistieke aspect waarbij kleine volumes op de gewenste locatie moeten geraken, vormt zeker ook een belangrijke uitdaging.

BE DELICIOUS  ofte Belgian Food Artisans ontstond in 2015. Bedenkers van het concept en initiatiefnemers van het eerste uur waren Herwig Dejonghe (ex- CEO van Pinguin) en Christophe Malysse (Délices Malysse en Lobster Fish). Vandaag hebben volgende bedrijven,waaronder zes uit West-Vlaanderen,  het lidmaatschap en de filosofie onderschreven: Antarctic Foodies (garnaalkroketten), Délices Malysse - Lobster Fish (met garnalenbisque), Slagerij Dierendonck (potjesvlees) ), Triporteur (Flandrien kaas), Dely Wafels (Brusselse wafel), Chocolatier Dumon (pralines) en Cidrerie Ruwet (cider). Er wordt nog gezocht naar bijkomende partnerbedrijven.(KC)