trioscoop genk (Foto: Chris Nelis)

Oude bioscoop wordt creatief atelier (en eenmalig ook een nachtclub…)

Na jaren van leegstand krijgt de oude Trioscoop in Genk een compleet nieuwe invulling. Tijdens de week zal het complex worden gebruikt als atelier voor creatieve jongeren met ambities om te ondernemen, terwijl de tent in het openingsweekend eenmalig wordt omgebouwd tot een hippe nachtclub.

In Het Werkhuis, zoals de nieuwe benaming luidt, zullen studenten en creatieve jongeren hun ideeën kunnen delen en uitwerken. De voormalige bioscoop wordt dus op weekdagen een atelier waar artistieke talenten elkaar kunnen ontmoeten. Er zullen ook allerlei kunstzinnige evenementen worden georganiseerd. “Het project speelt onder meer in op de onze ambitie om ondernemerschap bij jongeren en studenten te ondersteunen", zegt schepen van Jeugd, Karel Kriekemans. Schepen van Cultuur Anniek Nagels vult aan: “We zien Het Werkhuis als een springplank voor jonge ontwerpers."

In het openingsweekend, als de creativiteit is afgeschakeld, wordt Het Werkhuis tijdelijk veranderd in een danstempel, waar tot in de vroege uurtjes kan gefeest worden terwijl observerende studenten er sociologische stellingen gaan onderzoeken. Plannen voor een permanente horecazaak zijn er dus niet.

Het zijn Stad Genk en Luca School of Arts die elkaar hebben gevonden voor de uitwerking van dit concept.