Nieuws Kempen Drie bijkomende diensten én verdiepingen bij Geels ziekenhuis

Drie bijkomende diensten én verdiepingen bij Geels ziekenhuis

Drie bijkomende diensten én verdiepingen bij Geels ziekenhuis

Ongeveer 20 miljoen euro: dat bedrag voorziet de Vlaamse Overheid voor de renovatie van Ziekenhuis Geel. Met dit geld wil het ziekenhuis drie diensten volledig vernieuwen. Op de bestaande zijvleugel, waar nu het revalidatiecentrum gehuisvest is, zullen er drie nieuwe verdiepingen opgetrokken worden. In 2022 start de bouw ervan.

 

In de nieuwbouw zal een nieuw chirurgisch dagziekenhuis, een klinisch labo en een nieuw kinderziekenhuis ‘Planeet Goudgeel’ ondergebracht worden. Met de forse investering wil Ziekenhuis Geel zich verder uitbouwen als toonaangevende en innovatieve zorgorganisatie in de regio. Bovenop de bestaande zijvleugel zal het ziekenhuis drie extra verdiepingen realiseren.

Tegen 2027 wil Ziekenhuis Geel het aantal operatiekwartieren en zogenaamde endoscopische ingrepenruimtes verhogen van twaalf naar achttien. “We stappen dus af van de oude visie om in een ziekenhuis zoveel mogelijk bedden te tellen”, zegt algemeen directeur Jan Flament in Gazet van Antwerpen. “We willen Ziekenhuis Geel verder ontwikkelen als essentieel chirurgisch centrum voor de Kempen. De uitbouw van het klinische laboratorium past bovendien in het stappenplan van het Ziekenhuisnetwerk Kempen (ZNK) om uit te groeien tot één groot labo.”

 

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.