Nieuws Limburg 23 collega’s geven eerste hulp bij exportplannen

23 collega’s geven eerste hulp bij exportplannen

23 collega’s geven eerste hulp bij exportplannen

Limburgse ondernemers die exportplannen hebben of leveranciers en contacten zoeken in het buitenland, kunnen nu voor hulp en advies terecht bij 23 Limburgse collega-ondernemers. Voka Limburg heeft hiervoor een netwerk opgericht van specialisten met ruime ervaring in een Europese exportmarkt.

Limburgse bedrijven hebben vorig jaar voor ruim 18,5 miljard euro geëxporteerd. Het merendeel daarvan, ruim 13 miljard euro, ging naar landen van de Europese Unie. “Maar liefst drie kwart van de Limburgse productie wordt geëxporteerd”, aldus Cathérine Dreesen van Voka-Limburg. “De export is de levensader van de Limburgse economie.”

Toch lijden nog heel wat bedrijven aan koudwatervrees als het gaat over exporteren en ondernemen in het buitenland. Zij kunnen voortaan terecht bij 23 Voka-ambassadeurs. Dat zijn ondernemers, bedrijfsleiders en managers met ervaring of een netwerk in een bepaald land. “Zij vormen een hefboom voor de internationale plannen van de Limburgse ondernemingen”, zegt Cathérine Dreesen. “Er zal vanuit Voka Limburg elke maand een overzicht gebracht worden van de realisaties van onze ambassadeurs, met daaraan gekoppeld, een goed beeld van de situatie op de lokale markt en cultuur.”

Er zullen bovendien ontmoetingsmomenten georganiseerd worden waarop de 23 ambassadeurs kunnen bevraagd worden over hun bevindingen in het buitenland.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Lanaken, Maasmechelen
Lanaken

Meers neemt Gebroeders Crijns over

Na jaren van intense samenwerking gaat logistiek- en transportbedrijf Gebroeders Crijns uit Maasmechelen deel uitmaken van Meers Transport uit Lanaken.… Lees meer

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.