Nieuws Limburg Broers Paesen halen zeldzaam certificaat binnen

Broers Paesen halen zeldzaam certificaat binnen

Broers Paesen halen zeldzaam certificaat binnen

Na een intensief traject van 2 jaar, heeft Induzz3 uit Bilzen het wereldwijd erkende IECEx-certificaat behaald. Het wat? “Het gaat om een heel belangrijke erkenning om motoren te mogen herstellen in gevaarlijke omgevingen”, zegt zaakvoerder Dirk Paesen. “Dit zal voor ons bedrijf een significante omzetverhoging en toename van het personeelsbestand teweegbrengen.”

Induzz3, het bedrijf van de gebroeders Paesen, is gekend voor het ontwerp, implementatie, revisie en herstellingen aan elektromotoren, generatoren, aandrijvingen, enzovoort. Voor een bepaalde niche, met name de herstelling van motoren in gevaarlijke situaties, is een bijzondere erkenning vereist. “We zijn 2 jaar in de weer geweest om het specifieke IECEx-certificaat te kunnen behalen”, zegt Dirk Paesen. “Dit laat ons toe om bijvoorbeeld in de chemiesector of in ruimtes waar stof zorgt voor ontploffingsgevaar, de motoren van machines te reviseren en te herstellen.”

Induzz3 is nog maar het tweede bedrijf in Limburg dat het certificaat heeft. “Bovendien zijn wij de enige met een persoonlijke goedkeuring (dus niet op groepsniveau van een multinational). “Het staat buiten kijf dat we bijzonder fier zijn op deze erkenning. Het brengt veel extra werk en een evenredig aantal nieuwe mensen met zich mee. Maar toch zijn het vooral de klanten die hiervan profiteren. Niet alleen kunnen ze nu in een one-stop-shop terecht, ze moeten niet meer vertrouwen op firma’s uit Brussel of Antwerpen om de klus te kunnen klaren.” Bijgevolg: iedereen content.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.