Nieuws Limburg Carnaval-kostuums verknipt tot mondmaskers

Carnaval-kostuums verknipt tot mondmaskers

Carnaval-kostuums verknipt tot mondmaskers

Magic Design, een bedrijf uit Lanaken dat gespecialiseerd is in de fabricage van thema-kleding, is overgeschakeld op de productie van stoffen mondmaskers. “Door de coronacrisis is de vraag naar carnaval-kostuums en andere feestkleding sterk afgenomen, waardoor we onze grote hoeveelheid stoffen beter kunnen inzetten om niet-medische mondkapjes te maken”, aldus Philip Geervliet van Magic Design.

Magic Design is al meer dan 25 jaar actief in België, en voordien 25 jaar in Nederland. Vanop het Europark 7 in Lanaken produceert het bedrijf themakledij voor klanten in heel Europa. Een aanzienlijk deel van het aanbod bestaat uit carnavalkleding. “Maar door de afgelasting van grote evenementen draait ons bedrijf op een laag pitje”, aldus Philip Geervliet. “En ook in de nabije toekomst zien we de orders niet meteen sterk toenemen. Wij willen niet bij de (carnaval-) pakken neerzitten en kijken naar nieuwe kansen. Daarom hebben wij besloten om mondkapjes voor niet-medisch gebruik te vervaardigen.”

Magic Design heeft immers veel stoffen in stock. “In samenwerking met productiebedrijven in Europa hebben wij op korte termijn hiervan mondkapjes kunnen maken. Het leuke eraan is dat er een keuze gemaakt kan worden uit verschillende designs. Het zijn ‘blije’ stoffen om iets vrolijks te brengen in deze sombere tijd.”

De maskers van Magic Design hebben aan beide kanten een ander motief hebben en zijn dus ook andersom te dragen. Ze kunnen voor hergebruik gewassen worden op 65 of 95 graden. “We bekijken nu hoe we nog andere beschermingskleding kunnen vervaardigen”, besluit Philip Geervliet. “Wij denken aan schorten en mutsen voor tandartsen, mondhygiënisten en schoonheidsspecialisten.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Dossier

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.