Nieuws Limburg Chinese machinebouwer komt naar Beringen

Chinese machinebouwer komt naar Beringen

Chinese machinebouwer komt naar Beringen

In december dit jaar zal in Beringen een nieuw bedrijf opengaan. De Chinese machinebouwer Sunward zal er op het Nijverheidspark (in de gebouwen van het voormalige BAG Plastics) een vestiging opstarten. De president van het bedrijf is deze week in Limburg om alle instanties te ontmoeten en de plannen uit de doeken te doen.

Sunward is een fabrikant van o.a. graafmachines, boorinstallaties, vorkheftrucks, verreikers, elektrische stapelaars, kranen, enzovoort. De nieuwe vestiging in Beringen (3.400 m2) zal hoofdzakelijk dienst doen als verdeelcentrum voor machines en onderdelen in Europa. Er is ook ruimte voor technisch nazicht, herstellingen en onderzoek naar de ontwikkeling van nieuwe toepassingen. Er zullen op korte termijn 15 tot 20 mensen aan de slag kunnen.

De Chinezen kiezen voor Limburg omwille van de centrale ligging in Europa en de steun die ze hebben ontvangen van diverse lokale instanties, die massaal betrokken waren bij het acquisitiedossier: Locate in Limburg, Flanders Investment and Trade (FIT), Agentschap Ondernemen, Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij Limburg en de Stad Beringen hebben allen hun bijdrage geleverd.

Mogelijk heeft ook de aanwezigheid van de firma Foets Denis in Beringen een rol gespeeld, aangezien dit bedrijf sinds vorig jaar exclusief verdeler is van de Sunward-graafmachines in ons land.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.