dimitri beckers

Dimitri Beckers is Entrepreneur of the Year

Op de grote Gault&Millau Culinary Innovators Awards werd Dimitri Beckers van C.Group (Hashotel, Century, Bar Bouffe, Odiel, Trentanove, Maison Mathis, Terland, Het Cordaat, Atelier V,...) maandagavond uitgeroepen tot nationale winnaar. Een knappe onderscheiding voor de Hasseltse ondernemer, die graag uit de schijnwerpers blijft.

De jury had een lijvige motivering klaar voor de keuze van de Entrepreneur of the Year: "Dimitri Beckers geeft blijk van innoverend, gezond, creatief en groeiend ondernemerschap. Hij is met C.Group niet alleen actief in traditionele horeca, maar ook in cafetaria's van ziekenhuizen en bedrijfsrestaurants. Hij creëert toegankelijke concepten die gericht zijn op beleving en die door hun eigen profiel aanslaan en succesvol zijn."

En de lofzang ging verder: "Ook in de hotellerie is hij geen onbekende met onder meer de uitbreiding en renovatie van Hassotel, waardoor hij marktleider is in de Limburgse hoofdstad. Bar Bouffe, de kwaliteitsgedreven keten van cafetaria's in diverse ziekenhuizen, werd overigens twee jaar op rij verkozen tot sterkste groeier (omzet, personeel en toegevoegde waarde) bij de kleine bedrijven in Limburg, en heeft in die categorie recent zelfs de Vlaamse hoofdprijs binnengehaald."

Een knappe onderscheiding voor de Limburgse ondernemer, die al zijn hele carrière talrijke innovatieve en rendabele horecaconcepten in de markt zet. Hij verschijnt zelf echter nooit op de voorgrond en blijft erg bescheiden over zijn succes. Wat niet wegneemt dat een beloning voor zijn visionaire aanpak zeker op zijn plaats is.