Nieuws Limburg Gewikt en gewogen: Arkite is onze start-up van het jaar

Gewikt en gewogen: Arkite is onze start-up van het jaar

Gewikt en gewogen: Arkite is onze start-up van het jaar

Het is opnieuw prijs voor Arkite, het 2 jaar oude bedrijf in C-Mine Crib. De jury van onze onderscheiding Limburgse Ondernemer van het Jaar verkoos in de nevencategorie voor starters, Arkite als Limburgse Start-up van het Jaar.

Arkite werd opgericht in 2015, toen Ives De Saeger (49) het idee kreeg om technologie te ontwikkelen die operatoren in productieprocessen kan helpen. De toepassing, die hij met mede-oprichter Johan Smeyers op de markt bracht, werd Human Interface Mate (HIM) gedoopt, een soort virtuele bewaarengel die op basis van sensoren en projecties aan de operatoren duidelijk maakt wat ze moeten doen en in welke volgorde. Wordt er bijvoorbeeld een verkeerd onderdeel opgenomen of geplaatst, dan verschijnt er een rood licht.

De Human Interface Mate is een succes. “Ja, het gaat erg snel”, zegt Johan Smeyers. “Onze technologie draait al in een 50-tal projecten, zoals bij Ford in Keulen, Case New Holland, Reynaers Aluminium of Alro in Dilsen-Stokkem. Eén van de grote uitdagingen zal ongetwijfeld het managen van die groei worden.”

Afgelopen zomer nog werd in een tweede kapitaalronde nog eens 1,6 miljoen euro opgehaald om die groei te financieren. “Volgend jaar wordt het jaar van de doorbraak”, aldus nog Johan Smeyers. “Binnen drie tot vijf jaar maken we de oversteek richting VS en China.”

Het personeelsaantal groeit gelijkmatig. “Tegen begin volgend jaar zullen we met 15 zijn en we zijn nog steeds op zoek naar extra volk”, besluit Ives De Saeger.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.