Nieuws Limburg Hasselt geeft 3 winkels weg

Hasselt geeft 3 winkels weg

Hasselt geeft 3 winkels weg

‘Start in Hasselt’ is de naam van een actie waarmee 3 lokale ondernemers een uniek starterspakket kunnen winnen. Op een toplocatie in de stad (TT-wijk, Koning Albertstraat en Quartier Bleu) kunnen ze een handelsruimte tijdelijk huren aan halve prijs en tal van andere mooie prijzen in de wacht slepen. Het stadsbestuur én de handelsverenigingen willen op deze manier starters aanmoedigen om in Hasselt een eigen zaak te beginnen.

“Geïnteresseerde kandidaten kunnen op de website hun businessconcept kort toelichten en eventuele foto’s, moodboards of tekeningen uploaden”, zegt Karine Valy, voorzitter van het Centrummanagement. “Na 26 juni zal een jury op basis van de haalbaarheid, originaliteit en creativiteit van de concepten, maximaal 9 finalisten aanduiden. Zij krijgen van Unizo alvast de nodige begeleiding om een onderbouwd businessplan op te stellen, dat ze in augustus aan de jury mogen voorstellen. De 3 besten gaan met de prijzenpot aan de haal.”

Het prijzenpakket bestaat uit de halvering van de huurprijs gedurende een jaar en waardevolle adviesverlening om een vliegende start te nemen. “In totaal spreken we van een waarde rond 120.000 euro”, aldus Centrummmanager Ben Croonenborghs. “We zijn heel blij dat vele partners dit initiatief willen steunen.”

Schepen van Economie Rik Dehollogne is benieuwd naar de inzendingen. “Hopelijk krijgen niet alleen de 3 winnaars maar nog zoveel andere starters door dit project de goesting om in Hasselt hun ondernemersdroom waar te maken.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.