Nieuws Limburg Limburg trekt kar vernieuwde auto- en voedingsindustrie

Limburg trekt kar vernieuwde auto- en voedingsindustrie

Limburg trekt kar vernieuwde auto- en voedingsindustrie

Flanders Make (Lommel) en Voka Limburg gaan samen met tal van andere Europese onderzoekscentra, Kamers van Koophandel en kennisinstellingen, de krachten bundelen voor een grootschalig internationaal onderzoeksproject. De innovatie moet leiden tot 125 extra jobs en een omzetverhoging van 50 miljoen bij 60 kmo’s.

Flanders Make, het onderzoekscentrum voor de maakindustrie, leidt het project. Kmo’s uit de automobiel- en voedingsindustrie krijgen uit vanuit diverse hoeken steun en kennis aangereikt. Via proefprojecten (proeftuinen) kunnen ze de integratie van robots en andere digitale processen in hun productie uittesten. Als dit slaagt, wordt hun concurrentiepositie versterkt ten opzichte van de lagelonenlanden. Wat dan weer zal leiden tot meer omzet en extra banen.

“We willen kmo’s bewust maken van het potentieel van collaboratieve robots”, zegt Maarten Witters, projectmanager bij Flanders Make. “We gaan hen daarom uitgebreid informeren en hen ermee laten werken in herkenbare omstandigheden via proeftuinen. Zo overtuigen we hen om hier effectief op in te zetten.”

Onderdeel hiervan is een mobiel onderzoekslaboratorium, waarin bedrijven kunnen proeven van nieuwe technologieën en van de samenwerking tussen mens en robot. Bedrijven kunnen er uittesten hoe een robot zij-aan-zij met een mens werkt, ontdekken wat de meerwaarde van Virtual en Augmented Reality is in een productie-omgeving, hoe een slimme werkpost eruit kan zien en meten of een taak al dan niet te zwaar is.

Soon in a location near you…

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.