Nieuws Limburg Mario Fleurinck op de koffie bij Ghandi

Mario Fleurinck op de koffie bij Ghandi

Mario Fleurinck op de koffie bij Ghandi

Het vorige bericht over een onderscheiding die Mario Fleurinck van Melotte te beurt is gevallen, is amper koud, of hier is al het volgende:

Het Zonhovense bedrijf is uit 1.051 inzendingen gekozen als nationale winnaar van de Energy Globe Award 2013. CEO Mario Fleurinck mag daarom dit najaar ons land vertegenwoordigen tijdens de internationale finale op de zetel van de Verenigde Naties in New York. De eindstrijd heeft als inzet de Energy Globe Award for Sustainability, zeg maar de wereldwijde Oscars van de Duurzaamheid, en gaat tussen de 161 winnaars van de diverse landen. Ze werden allen geselecteerd door een jury onder het voorzitterschap van Maneka Ghandi, de kleindochter van Mahatma Ghandi.

Uiteraard is Mario Fleurinck trots op de nominatie van zijn bedrijf. “Ze hebben mij jarenlang versleten voor een geitenwollensokken-man. Deze nominatie doet daarom zoveel deugd.” Door het procédé van Direct Digital Manufacuring (DDM), in de volksmond ‘3D-printen’ genoemd, heeft Melotte de ecologische voetafdruk met een factor acht verminderd. “We scheppen zo ook lokale welvaart met een proces dat over een internationale hefboom beschikt,” aldus Fleurink. “Het is nu pas dat ook ‘grote dozen’, zoals BASF, ASML en GDF Suez het belang hiervan inzien. De economie van de toekomst zal niet zozeer worden gedreven door financiële welvaart, maar eerder door welzijn.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.