Nieuws Limburg Metes kan zwarte crisisbladzijde snel draaien

Metes kan zwarte crisisbladzijde snel draaien

Metes kan zwarte crisisbladzijde snel draaien

De firma Metes uit Dilsen-Stokkem, onderdeel van de Alro-Group van Luc Thijs, is de klap van de economische crisis heel snel te boven gekomen. Waar in 2009 voor het eerst sinds heel lange tijd een nettoverlies werd geboekt (-505.000 euro na belastingen), werd dat een jaar later bijna helemaal uitgeveegd met een winst van 411.000 euro, meteen het beste resultaat sinds 2006.

Metes levert systemen voor projecten en totale concepten in plaatbewerking en lichte metaalconstructies. Een sector die in 2009 zware klappen kreeg. Ook bij de andere bedrijven uit de Alro-Group was dat het geval, tot zelfs 70 procent omzetverlies bij Alro zelf. In alle divisies werd daarom op de kosten bespaard en moest een financiële en operationele herstructurering soelaas brengen. Met instant succes, gezien de mooie cijfers. Ook de omzet bij Metes nam overigens toe, van bijna 12 naar 13,4 miljoen euro. Het bedrijf heeft vandaag zo’n 90 mensen in dienst, maar zit ook wat dat betreft in een opwaartse spiraal.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.