Nieuws Limburg Nieuw champagnebier al op voorhand uitverkocht

Nieuw champagnebier al op voorhand uitverkocht

Nieuw champagnebier al op voorhand uitverkocht

Wat begon als een zondags tijdverdrijf van enkele Limburgse vrienden met een passie voor wijn, is uitgemond in de productie van een gamma unieke champagnebieren, waar topchefs in het hele land laaiend enthousiast over zijn… Bzart is de naam van een blond streekbier en een Lambiek die volgens de ‘methode traditionelle’ werden omgetoverd tot bier met bubbels. Sommeliers van sterrenrestaurants zijn zo enthousiast over de producten uit Jesseren (Borgloon), dat de maximale productie al meteen bij de eerste proeverij werd besteld.

“De traditie wil dat vrouwen liever een glaasje bubbels drinken voor het eten, terwijl mannen een lekker biertje nooit zullen afslaan,” weet Luc Dirikx, een Maaslander voor wie Bzart een uit de hand gelopen hobby is geworden. “In toprestaurants zoekt men al een tijdje naar een aperitief waar zowel mannen als vrouwen kunnen van genieten. Na 7 jaar van intensieve ontwikkeling zijn we er met ons lokale wijngenootschap Domus ad Fontes in geslaagd om een typisch Belgisch streekbier te ‘champagniseren’ tot een mousserend aperitief of degustief. Dit levert een uniek product op, met de voordelen ‘best of both worlds’: het sprankelende, feestelijke karakter van champagne in combinatie met de unieke smaak van een ambachtelijk gebrouwen Belgisch biertje.”

Uitverkocht
Bzart is niet te koop in de winkels. Meer nog, nog voor de eerste fles goed en wel is afgevuld, overtreffen de bestellingen al de maximale productiecapaciteit van 1800 flessen Bzart Blond en 1300 flessen Bzart Lambiek. Vooral toprestaurants als Brasserie Latem (Lambiek), Magis in Tongeren (Blonde), Couvert Couvert in Leuven, of inVINcible en L’amitié in Antwerpen, deden het nieuwe product meteen in. Brouwerij Oud Beersel, waar de lambiek op ambachtelijke wijze worden gebrouwen, kocht direct de helft van de voorraad op, zowel bedoeld voor de lokale markt als de export.

“Later dit jaar zullen er nog nieuwe varianten van Bzart gelanceerd worden,” verklapt Luc Dirikx. “Het gaat onder meer over mousserende fruitbieren met uitsluitend Limburgs fruit als basis.”

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.