Flexer_Pro_Foto kopie

Nieuwe dienst snoept nieuwsgierige werknemers weg

Nee, bij sterk uitgedunde groep van werklozen ga je vandaag de sterke bediendeprofielen niet meer vinden... Om deze vacatures toch ingevuld te krijgen, heeft Flexer, een onderdeel van de Limburgse hr-dienstengroep Umani, een nieuw dochterbedrijf opgericht. Flexer Professional, zoals het heet, gaat vissen in de vijver van de mensen die al een job hebben, maar toch openstaan voor een nieuwe opportuniteit. De service die wordt verleend aan het talent, kan je vergelijken met headhunting, aangevuld met een langdurig carrièremanagement op maat.

Omdat de vijver van de werkloze high potentials tot op de bodem leeg is, en de nood aan hogere bediendeprofielen zeer acuut blijft, heeft Umani Group (van ondernemers Joël Stockmans, Sarah Porco en Raf De Strooper) het dochterbedrijf Flexer Professional opgericht. "Hiermee rollen we een strategie uit waarbij we voor het invullen van vacatures voor onze klanten, de zogenaamd 'passief werkzoekenden' gaan benaderen", zegt CEO Joël Stockmans. "Meer concreet gaan we op zoek naar mensen die al een job hebben, en daar niet noodzakelijk weg willen, maar om één of andere reden toch bereid zijn om elders een volgende stap in hun carrière te zetten. Het is een doelgroep die ogen en oren openhoudt om nieuwe opportuniteiten te spotten, maar zelf moet aangesproken worden om de nieuwe kansen te grijpen." Voor elke vacature zal een doelgerichte marketingstrategie worden uitgerold, zodat de passief werkzoekenden getriggerd worden.

Carrièresprong
Deze nieuwe bedrijfstak Flexer Professional zal worden aangestuurd door Jo-Elle Mottoul en Jonas Vandendijk. Zij gaan niet alleen op jacht naar de geknipte profielen voor hun klanten, maar zullen de kandidaten ook de nodige begeleiding en ondersteuning bieden. "Onze aanpak is tweeledig", vertelt Jonas. "Enerzijds bieden we het bedrijf met de vacatures een proactieve, op maat gemaakte en op vertrouwen gebaseerde benadering van werving en selectie. Het doel is een duurzame relatie op te zetten en hun professionele groei succesvol te ondersteunen."

"Anderzijds zullen we ook een waardevolle partner zijn voor de werknemer die we benaderen om de volgende stap in zijn carrière te zetten", vult Jo-Elle Mottoul aan. "De vereiste aanpak is veel subtieler dan bij 'echte' werkzoekenden. We gaan goed luisteren naar de behoeften van de mogelijke kandidaten, zodat we zeker zijn dat de vacature tegemoetkomt aan de carrièresprong die zij graag willen maken. En ook als de match met de nieuwe werkgever eens is gemaakt, willen we de werknemers die we op hun groeipad hebben gezet, loopbaanadvies en ondersteuning blijven geven. Als een talentmanager willen we hen helpen bij stellen van doelen, het plannen van hun carrière en het realiseren van de volgende uitdagingen."

Flexer Professional heeft intussen de eerste succesvolle trajecten achter de rug. "De reacties van zowel de bedrijven als de kandidaten zijn bijzonder positief", aldus Joël Stockmans. "Een bewijs dat er nog veel potentieel ligt in deze formule."