Nieuws Limburg Ondernemers gaan maandelijks Noord-Zuid blokkeren

Ondernemers gaan maandelijks Noord-Zuid blokkeren

Ondernemers gaan maandelijks Noord-Zuid blokkeren

De ondernemers van het industriegebied aan de Grote Baan in Helchteren dreigen ermee iedere maand de drukke Noord-Zuidverbinding te blokkeren als er niet snel juridische duidelijkheid komt over de aanleg van een nieuwe omleidingsweg en de onteigeningen die daarmee gepaard gaan. Dat laten ze weten na een onderhoud met het Agentschap Wegen en Verkeer, vrijdag.

Het dossier van de Noord-Zuidverbinding, die het noorden van de provincie zonder verkeershinder moet aansluiten op de centrumstad Hasselt, sleept al 30 jaar aan. Maar nu er eindelijk een politieke consensus was over de aanleg van een omleidingsweg (in plaats van een tunnel), schorste de Raad van State eind november opnieuw alle procedures, waardoor het dossier helemaal strop zit. “Dit heeft een enorme impact op onze bedrijven”, zegt Dirk Rutten namens de industriegroep van Helchteren. “Zes jaar geleden is namelijk gezegd dat we mogelijk zullen onteigend worden, maar nu staan we nog altijd nergens. Intussen zijn we verplicht om te investeren om concurrentieel te blijven en te voldoen aan wettelijke verplichtingen. Maar hier krijgen we geen vergunningen voor. Op die manier is onze toekomst en die van alle medewerkers dus penibel. We eisen duidelijkheid.”

En daarom willen de bedrijven actie voeren. “Elke laatste vrijdagochtend van de maand zullen we de Grote Baan in Helchteren blokkeren”, stelt Rutten. “We weten dat zo’n blokkade voor een verkeersinfarct gaat zorgen in heel Limburg. We verontschuldigen ons op voorhand voor het ongemak, maar genieten ook enorm veel sympathie van de bevolking.” Het VKW heeft al aangeboden om met de eisen van de ondernemers naar Vlaams minister Crevits te stappen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.