Nieuws Limburg Rajapack (Tongeren) wil herrieschoppers van terrein

Rajapack (Tongeren) wil herrieschoppers van terrein

Rajapack (Tongeren) wil herrieschoppers van terrein

“Uit sympathie” waren leden van de socialistische vakbond uit het Luikse met een dubbeldekbus naar Tongeren gekomen om hun Vlaamse kameraden een handje te helpen bij de blokkades van het industrieterrein Tongeren Oost. Ze waren niet bereid om werkwilligen door te laten en hadden enkele dozen met pamfletten en een tafel met stakersmateriaal aan de toegang van verpakkingsbedrijf Rajapack geposteerd.

“Nochtans was 98 procent van onze werknemers komen opdagen en bereid om gewoon aan het werk te gaan,” aldus bedrijfsleider Wido Bourel van Rajapack. “De hoge opkomst was blijkbaar een doorn in het oog van het ABVV, waardoor hun aanhangers probeerden -in ware commandostijl- de toegang tot ons bedrijf te versperren. Bovendien was er ook een dubbeldekbus met stakers uit Wallonië, die gedurende meer dan één uur onze toegang omsingelden en versperden. Wat is hun link met ons bedrijf? Dat maakte me bijzonder boos.”

blokkade abvvOp beelden is te zien dat Bourel in de discussie tegen een kartonnen doos trapte om de toegang vrij te maken. “Wie vindt dat hij de mensen het recht tot werken kan ontzeggen, moet niet flauw doen als er een beetje tumult van komt,” aldus de bedrijfsleider. “En die doos die vanmorgen gesneuveld is, was duidelijk niet van Rajapack, want ze was van zeer slechte kwaliteit.”

De vakbonden stonden op hun achterste poten na het incident, en sloten prompt de op- en afrit van de E313 in Tongeren af.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.