Nieuws Limburg Slechte tijden voor afvalverwerking

Slechte tijden voor afvalverwerking

Slechte tijden voor afvalverwerking

Sita Recywood, het afvalverwerkingsbedrijf uit Beringen, heeft een moeilijk jaar achter de rug. Doordat er meer moest betaald worden voor de aankoop van de afvalstromen dan er na verwerking voor kon gekregen worden, liep het verlies op tot 232.000 euro. Een jaar eerder wist deze Sita-vestiging, die vooral houtafval inzamelt, nog af te sluiten met 650.000 euro winst. Nochtans is het volume in 2011 gestegen. De omzet van het vroegere familiebedrijf Corvers steeg van 8,1 tot 8,7 miljoen euro. Hierdoor nam ook de personeelskost lichtjes toe. Er werken zo’n 12 mensen in dienstverband bij Sita Recywood. Het bedrijf is sinds een jaar ook gestart met aanvoer van hout via de binnenvaart. De grondstof wordt vervolgens tot snippers vermalen om nadien te worden hergebruikt in bijvoorbeeld spaanplaten.

Naast deze vestiging in Beringen, heeft Sita nog 5 andere locaties in Limburg. Daarvan 2 in Houthalen-Helchteren (RD Recycling en Sita Molok), en één in Tongeren, Maasmechelen en Genk (WOS). In heel België zijn er meer dan 50 vestigingen, die samen zowat 165.000 containers ophalen en verwerken. Het bedrijf behoort tot de Franse groep Suez.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Houthalen-Helchteren
Houthalen-Helchteren

Timmers neemt fabrikant in Duitsland over

De Limburgse familiale groep Timmers, gekend onder de bedrijfsnaam TCS, heeft het Duitse bedrijf Wilhelm Spiess overgenomen. Beide ondernemingen zijn… Lees meer

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.