Nieuws Limburg Smak geld voor Limburgse kmo kan mensenlevens redden

Smak geld voor Limburgse kmo kan mensenlevens redden

Smak geld voor Limburgse kmo kan mensenlevens redden

Fox Biosystems, een jong bedrijf uit Diepenbeek dat sensoren maakt voor de ontwikkeling van medicijnen en andere biomedische toepassingen, heeft een toelage van 2,5 miljoen euro gekregen van de European Innovation Council (EIC). Daarmee kan de marktintroductie van hun eerste, veelbelovende product, versneld worden.

Fox Biosystems maakt vooruitstrevende apparatuur om biomoleculaire reacties te meten. Het snelgroeiende bedrijf heeft al een product klaar dat potentieel heeft om de wereldmarkt te veroveren. Het is dus een kwestie van de commerciële introductie snel en goed te laten verlopen. Vandaar dat het EIC (van de Europese Commissie) 2,5 miljoen heeft vrijgemaakt om deze Limburgse innovatie versneld naar de markt te brengen. In plaats van in 2027 zal Fox Biosystems al in 2024 omzet genereren.

En dat is goed nieuws, zo vinden ook investeerders LRM en Heran Partners (Katleen Vandersmissen). CEO Thomas van Elzakker drukt het zo uit: “Deze beurs is een duidelijk bewijs van de dringende nood aan de voordelen die ons product te bieden heeft. We geloven dat de versnelde toegang tot onze toepassing een hulp is om de diagnose van vele ziektes te versnellen, om betere therapieën te ontwikkelen, om de last op de gezondheidszorg te verminderen en tot slot, om meer levens van patiënten te redden.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.