Nieuws Limburg Tenneco schrapt 250 jobs ten voordele van Oost-Europa

Tenneco schrapt 250 jobs ten voordele van Oost-Europa

Tenneco schrapt 250 jobs ten voordele van Oost-Europa

Omdat schokdemperproducent een deel van de productie naar andere vestigingen in Oost-Europa gaat overhevelen, zullen er in de plant van Sint-Truiden tot 250 banen sneuvelen. Het zijn vooral de kleinere volumes, waar meer mankracht voor nodig is, die naar de goedkopere landen zullen verhuizen. De sterk geautomatiseerde productie van grote volumes, blijft in Sint-Truiden.

Kris Peeters en Sandro Paparelli.

Kris Peeters en Sandro Paparelli.

De jobs die verloren gaan maken zowat een vijfde uit van het huidige personeelsbestand bij het vroegere Monroe. “We zijn verplicht om efficiënter te werken en concurrentieel te blijven,” aldus Sandro Paparelli, Vice President van Tenneco. “Alleen zo kunnen we de andere jobs vrijwaren.” Tenneco verwijst naar de algemene crisis van de autoverkoop in West-Europa. Die is de afgelopen 6 jaar teruggevallen van 16 naar 12 miljoen stuks. De fabriek in het Spaanse Gijon, waar 230 mensen werken, gaat helemaal dicht.

De vakbonden bij Tenneco voelden de bui al hangen. “In de sector is er overal een overcapaciteit door de lagere verkoopcijfers,” weet Peter Kunnen (ACV Metea). “Na Ford staan we nergens meer versteld van. Toch blijft het een harde klap. De mensen mogen alvast tot maandag thuis blijven om dit laten bezinken. Dinsdag gaan we met de directie aan tafel om zoveel mogelijk jobs te kunnen redden.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.