Nieuws Limburg TrendMiner kaapt grote prijs weg in Londen

TrendMiner kaapt grote prijs weg in Londen

TrendMiner kaapt grote prijs weg in Londen

Op een prestigieus event in Londen is TrendMiner, het bedrijf van CEO Bert Baeck, uitgeroepen tot winnaar van de Frost & Sullivan Award. Het gaat om een onderscheiding die in heel Europa de beste software voor analyses in de maakindustrie bekroont.

Volgens de jury verdient Bert Baeck van TrendMinder de 2017 European Frost & Sullivan Award voor “zijn visionaire leiderschap en focus op innovatie” in de sector (de predictive analytics-markt voor de procesindustrie). Op het gala, klonk dat zo: “TrendMiner levert met hun software als best-in-class, een directe bijdrage aan gemiddeld meer dan 40% efficiëntieverbetering in de procesindustrie”, aldus Senior Research Analyst, Sharmila Annaswamy. “Ze zijn één van de weinige spelers die razendsnelle data-analyse leveren zonder gebruik te maken van Excel of datamodelleringstools. Daarbij levert de herkenningssoftware, die het verloop van productieprocessen en toekomstig onderhoud voorspelt, een zeer hoge return on investment voor de klanten.”

Uitzonderlijk
Bert Baeck was op het gala aanwezig en mocht samen met CFO Mario Van Gasse, de prijs voor TrendMiner in ontvangst nemen. “De toekenning van de Frost & Sullivan Best Prectices Award is een grote eer”, zegt de CEO. “Het is een bevestiging van wat onze klanten vertellen, namelijk dat ze dankzij onze software uitzonderlijk grote besparingen realiseren op het vlak van verkorting van productietijd, energiebesparing, verbetering van productkwaliteit en predictief onderhoud. Hierdoor zien we een grote toename in het gebruik en zijn onze klanten onze software wereldwijd aan het uitrollen naar al hun filialen, zoals op dit moment bijvoorbeeld Total dat doet.”

De business van TrendMiner zit dus in een stroomversnelling. Er wordt extra kapitaal gezocht om de ambities sneller tot uitvoering te brengen. “Einde van het jaar hebben we wellicht nog meer groot nieuws aan te kondigen omdat we vastbesloten zijn TrendMiner verder uit te bouwen tot absolute marktleider wereldwijd”, aldus Bert Baeck.

+ 50 mensen
Het bedrijf met hoofdkwartier op de Corda Campus telt intussen een 100-tal klanten, waaronder tal van internationale spelers in de industrie, zoals Umicore, Solvay, Total, BASF, Pfizer of Roche. “We bestaan nu 10 jaar en hebben de omzet het afgelopen jaar verdrievoudigd. We tellen vandaag 70 medewerkers verspreid over Europa en Amerika, maar plannen om in de komende 12 maanden het personeelsaantal te verhogen tot 120 medewerkers. De bijkomende investeringen moeten daar een handje bij helpen”, besluit Bert Baeck.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.