Nieuws Limburg Truiens toprestaurant gaat de deuren sluiten

Truiens toprestaurant gaat de deuren sluiten

Truiens toprestaurant gaat de deuren sluiten

Op zaterdag 5 januari 2019 draait het team van restaurant Aen de Kerck van Melveren zijn allerlaatste service. Daarna sluit zaakvoerder Arnout Coëme een prachtig Truiens horecaverhaal definitief af. Hij bekijkt de diverse opties voor de toekomst.

Arnout Coëme was 18 jaar toen hij tijdens weekends in het restaurant van zijn vader aan de slag ging. Jacques Coëme legde de grondslag eind jaren 80 door een vervallen hoeve volledig te renoveren. Verdergaand op zijn levenswerk, bouwde Arnout de voorbije 20 jaar Aen de Kerck uit tot een vooraanstaand culinair restaurant. Nu hij de 50 nadert, is het tijd om terug te blikken én om vooruit te kijken.

“Ik draai al 30 jaar weken van 60 tot 90 uren, met volle goesting. Nu ik bijna 48 ben, ga je nadenken over je toekomst. Bovendien runt mijn vrouw Silvie het bedrijf Impermo, dat de voorbije jaren fors groeide, en hebben we twee kinderen. We doen dat met 100% liefde en passie, maar het is wel een titanenstrijd”, lacht Arnout Coëme. “Gastronomie is altijd in volle evolutie. Iedereen reist en komt via het web in contact met andere culturen. We gaan vaker uit eten maar op een andere manier, met meer beleving. Horecaconcepten krijgen een kortere levensduur en moeten sneller vernieuwd worden. De voorbije jaren liet ik op dat vlak heel wat opportuniteiten aan me voorbijgaan. Als je al die puzzelstukjes samenlegt, dan moet je gewoon met heel veel voldoening terugkijken op wat we realiseerden, maar ook besluiten dat het tijd is voor nieuwe uitdagingen”, legt Arnout uit.

Dieper ingaan op die nieuwe projecten, kan hij nog niet. “Er liggen heel wat mogelijkheden op tafel die ik later rustig ga bekijken. Eerst gaan we het verhaal van Aen de Kerck mooi afsluiten. Zo komen er nog leuke initiatieven om gasten, en zeker ook de jeugd, die ons nog nooit bezocht, te laten proeven van onze keuken. En 2018 willen we tijdens Kerst en Nieuwjaar zeker nog uitwuiven met onze vaste klanten.”

Collega start door
Op zaterdag 5 januari volgt dan de allerlaatste service. “Er stopt een groot stuk van mijn leven. Natuurlijk ga ik dat missen. Zeker ons hecht team met wie ik ontelbare uren heb doorgebracht en een sterke band heb”, kijkt Arnout terug. “Toch blijft Aen de Kerck nog een beetje verder leven dankzij mijn 2 collega’s Willem en Thomas. Willem start samen met zijn partner Evelien begin volgend jaar in het centrum van Sint-Truiden een nieuw hip, modern en vlot culinair concept met de kwaliteit van de keuken van Aen de Kerck. Ik zal hen in de opstartfase met plezier begeleiden.”

Het 17e eeuwse domein in Melveren, waar Restaurant Aen de Kerck gevestigd is, blijft na de sluiting binnen het familiepatrimonium als woonst en thuis van de familie Coëme.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.