Nieuws Limburg Wereldprimeur: peren vrijwaren met bakpoeder

Wereldprimeur: peren vrijwaren met bakpoeder

Wereldprimeur: peren vrijwaren met bakpoeder

De Truiense producent van generieke gewasbeschermingsmiddelen Globachem heeft voor een wereldprimeur gezorgd met de ontwikkeling van een duurzaam product tegen de perenbladvlo. Het nieuwe bestrijdingsmiddel, dat Atilla werd gedoopt, is gemaakt op basis van kaliumbicarbonaat, beter bekend als… bakpoeder. Atilla werd afgelopen weekend officieel voorgesteld bij de opening van het nieuwe gebouw van Globachem in Sint-Truiden. Zaakvoerders Koen Quaghebeur en Els Paesmans hadden deze investering van 5 miljoen euro zo’n 1,5 jaar geleden aangekondigd op deze site (Lees artikel hier). Het nieuwe bedrijfspand is 7.500 m2 groot en uitgerust met een machinepark dat voldoet aan strenge veiligheidseisen, aangezien er met chemicaliën wordt gewerkt.

In goed tien jaar tijd haalt Globachem nu een omzet van ruim 50 miljoen euro met 17 medewerkers, aangevuld met tijdelijken en jobstudenten in piekperioden. Het snel groeiende bedrijf is momenteel actief in 30 landen, en zet zijn producten af via groothandelaars en exclusieve distributeurs. “We zitten hier in het hart van de Belgische fruitteelt. Dat is belangrijk om voeling te houden met de sector en als labo voor nieuwe ontwikkelingen. Maar toch maakt België niet eens 10% van onze omzet uit”, aldus Els Paesmans.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.