Mechelen parking Foto: Dirk Vertommen

Stad Mechelen lanceert nieuwsbrief voor ondernemers en bedrijven

De stad Mechelen lanceert deze maand een nieuwe online nieuwsbrief voor ondernemers en bedrijven. Via de nieuwsbrief wil het stadsbestuur de ondernemers ondersteunen, informeren en inspireren. Onder meer de evenementenkalender krijgt een plaatsje en er worden ook verhalen van ondernemers gedeeld.

“De nieuwe online nieuwsbrief, die in oktober voor het eerst uitgestuurd wordt, is een waardevolle bron van kennis en praktische informatie op alle gebieden die van belang zijn voor ondernemers in onze stad. Denk maar aan mobiliteit en bereikbaarheid, maar ook aan vergunningen, de bouwdienst, financiën, Mechelen Feest, cultuur, klimaat en de circulaire economie”, zegt schepen van Economie Greet Geypen (Vld-Groen-m+).

De nieuwsbrief biedt volgens de stad een uitgebreid overzicht van alle aspecten die ondernemers aangaan. De gezamenlijke evenementenkalender van Ondernemend Mechelen is een van die elementen. “In deze kalender worden alle evenementen voor ondernemers opgenomen. Net als een overzicht van belangrijke vrijetijds- en handel- en horeca-evenementen. Zo kunnen ondernemers deelnemen aan elkaars events en vermijden we te veel overlappingen”, klinkt het.

Op maat

Verder worden er in de nieuwsbrief ook inspirerende ondernemersverhalen verteld en krijgt de dienstverlening van de stad een gezicht. “Dat bewijzen we met de eerste kennismakingsnieuwsbrief”, zegt Geypen. “We willen geen anonieme molen zijn, maar bereikbaar en meedenkend met de noden van de ondernemers. De nieuwsbrief zal doorheen de jaren dan ook verder uitgebouwd, gepersonaliseerd en gedifferentieerd worden. Op maat van onze ondernemers en onze stad.”

Ondernemers die zich willen aanmelden voor de nieuwsbrief, kunnen daarvoor terecht op de website van de stad.