Nieuws Vlaams Brabant Getronics failliet: 220 jobs op de helling

Getronics failliet: 220 jobs op de helling

Getronics failliet: 220 jobs op de helling

DIEGEM – IT-dienstverlener Getronics is, na maanden van onzekerheid, officieel failliet verklaard door de ondernemingsrechtbank van Brussel. Er is een curator aangesteld, die zal moeten nagaan wat er met de resterende 220 werknemers moet gebeuren.

 

 

 

Getronics Belux zit al sinds de zomer in vieze papieren, nadat het Belux-deel afgesplitst werd van de gehele Getronics Group. Begin september hielden de verschillende vakbonden nog een actie aan de hoofdzetel in Diegem. Sinds eind september is de zaak van Getronics Belux in handen van de ondernemingsrechtbank van Brussel: een gerechtsmandataris is op dat moment op zoek gegaan naar overnemers voor het bedrijf.

Cegeka en Connectis 

Eind oktober kwam dan de mededeling dat een derde van de jobs bij Getronics gered was: een dertigtal werknemers stapte over naar IT-bedrijf Cegeka, een tachtigtal, vooral Luxemburgse werknemers, naar Connectis. Nu is duidelijk geworden dat er geen extra overnemer gevonden is voor de resterende delen van Getronics Belux. De toekomst van zo’n 220 werknemers is momenteel nog onduidelijk.

Uitfasering 

Er is een curator aangesteld door de rechtbank. Volgens ACV-secretaris Kris Vanden Bossche zal het faillissement naar alle waarschijnlijkheid op een gefaseerde manier verlopen: sommige werknemers zullen nog een tijdje aan de slag kunnen blijven, terwijl het contract van anderen met directe ingang stopgezet wordt. Hij vermoedt bovendien dat eventuele opzegvergoedingen uit het Fonds voor Sluitingen van Ondernemingen zullen moeten komen. Vakantie- en eindejaarsgeld zou wel nog uitbetaald worden aan de werknemers, maar daar is nog geen zekerheid over.

Bron: Belga.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Asse, Dilbeek
Asse

Starter van de week: Sendwich

ASSE/DILBEEK/MACHELEN - Sien De Vriese, een 19-jarige onderneemster uit Asse, bedacht Sendwich, een online bestelapplicatie die het gestructureerd en gecontroleerd… Lees meer

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Affligem, Anderlecht
Affligem

12 faillissementen

LEUVEN/AFFLIGEM/ZAVENTEM/DILBEEK/TIELT-WINGE - De ondernemingsrechtbanken van Brussel en Leuven hebben 12 bedrijven failliet verklaard.  Aan de Reystraat in Ruisbroek (Sint-Pieters-Leeuw) is… Lees meer