Nieuws West-Vlaanderen Brugse maatwerkbedrijf Footstep opent feestzaal

Brugse maatwerkbedrijf Footstep opent feestzaal

Brugse maatwerkbedrijf Footstep opent feestzaal

BRUGGE – Kansen geven aan mensen die anders niet gemakkelijk aan de bak komen in de arbeidsmarkt. Dat is het nobele doel van de maatwerkbedrijven (vroeger bekend als beschutte werkplaatsen). Het Brugse maatwerkbedrijf Footstep vult zijn opdracht nu deels in met de opening van een heuse feestzaal onder de noemer Pand 9.  

Het Brugse maatwerkbedrijf Footstep opent rond deze tijd Pand 9, een feestzaal met industriële look. Footstep heeft al geruime tijd ervaring met het mee organiseren van horeca-activiteiten. Vroeger was het bedrijf bijvoorbeeld ook al mede uitbater van een hotel in Oostkamp. Nu wordt het geweer van schouder veranderd. “ Eind 2019 beslisten wij het huurcontract voor ons hotel Roodhof in Oostkamp niet meer te verlengen”, zegt Luc Desmet, voorzitter van Footstep. “Er drongen zich te veel dure renovaties op. Nu zijn we blij dat onze mensen die het moeilijker hebben op de reguliere arbeidsmarkt opnieuw de kans krijgen om het beste van zichzelf te geven in deze mooie zaal. We werken met professionele koks. De kwaliteit is hoogstaand.”

De zaal is heel lichtrijk en uiterst ruim, heeft een grote parking én een gezellige tuin, wat heel zeldzaam is voor Brugge. “Wij kunnen recepties organiseren voor maar liefst 500 personen en 300 mensen kunnen comfortabel tafelen”, vertelt horecamanager Luc De Zaeyer. ““Wij hebben meer dan 20 jaar ervaring in de horeca. Of het nu om groepen, verenigingen of families gaat : iedereen is welkom in Pand 9. We stellen samen met de klant een aanbod op maat samen, volgens ieders budget. De bediening met de glimlach krijgt u er gratis bij geserveerd.”

Iedereen tevreden

Ook de stad Brugge onderschrijft mee de ambities van Footstep. “Je voelt dat er ambitie en goesting zit in Footstep, alles wordt met een hart gedaan en ik ben dan ook trots dat Footstep zo veel mooie activiteiten ontrolt in Brugge, onze stad heeft echt zo’n zaal nodig”, stelt schepen Franky Demon.

Ook zaalmedewerker Thierry is heel enthousiast over zijn nieuwe werkplek. “Ik vind het super dat ik hier aan de slag kan in zo’n moderne zaal,” glundert Thierry. “ Ik werk bij Footstep sinds 2012 en heb het Roodhof goed gekend. Deze zaal geeft me opnieuw een trots gevoel. Ik verschiet ervan dat het zo mooi is. Wij doen nog eens extra ons best om het goed te doen en de klanten voelen dat ook.”

Een boontje voor de horeca

Het Brugse Footstep stelt zo’n 600 mensen tewerk in diverse activiteiten gaande van groenonderhoud, metaalverwerking, poetsen en schilderen over het verpakken van food en non food tot het bottelen van vloeistoffen. Met feest -en seminarieplaats De Grote Wateringe te Damme, de uitbating van de cafetaria van de kinderboerderij de Zeven Torentjes én cateringactiviteiten voor particulieren en bedrijven, breidt Footstep hiermee zijn horeca-activiteiten in de regio verder uit.

Pand 9 is open op reservatie.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Brecht, Kortrijk
Brecht

Vandelanotte opent zijn tiende kantoor

KORTRIJK - Accountancy- en auditkantoor Vandelanotte bundelt de krachten met het accountantskantoor A&B-Kantoor uit Brecht. Dankzij de samenwerking bouwt Vandelanotte… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.