Nieuws West-Vlaanderen Geert Degrande (Re-story) organiseert duurzaamheidshackathon

Geert Degrande (Re-story) organiseert duurzaamheidshackathon

Geert Degrande (Re-story) organiseert duurzaamheidshackathon

KORTRIJK – Op dinsdag 23 mei organiseert de creatieve West-Vlaamse ondernemer Geert Degrande (Re-story) een hackathon rond duurzaamheid. Een hackathon is een happening waar een divers pluimage aan deelnemers zich in teams samen zetten om op een korte vastgestelde tijd met inspirerende en innovatieve ideeën en oplossingen te komen voor uitdagingen rond een bepaald thema.

West-Vlaming Geert Degrande is de mede-oprichter van het platform/coöperatie Re-story (met standplaats Gent). Het nichebedrijf zet zwaar in op zogenaamde re-storyation en storytelling.

“We hebben nieuwe verhalen nodig  hebben om van de wereld een betere plek te maken voor de komende generaties”, aldus Degrande. “We nemen veel verschillende initiatieven. Op onze website brengen we gratis verhalen van denkers en doeners die nieuwe wegen openen in de economie, in het onderwijs of in de samenleving. Het zijn mensen die tonen dat het wèl anders kan en die oog hebben voor maatschappelijke meerwaarde via stakeholderkapitalisme. Een must om ook financieel wel te varen. Met de coöperantencommunity organiseren we ook bijeenkomsten om van elkaar te leren en elkaar te versterken rond de transitie naar de nieuwe zebra-economie (zebra’s hebben gelijkwaardige witte en zwarte strepen, zebra-organisaties bereiken evenwicht tussen gezonde financiële resultaten en aanzienlijke maatschappelijke return).”

In naam van de volgende generaties

Eind mei organiseert Re-story nu een tweede hackathon. Alles staat in het teken van onderlinge kruisbestuiving met denkers en doeners van hoog allooi. Met dergelijk event willen Degrande en Co een concrete invulling geven aan de door de Verenigde Naties vooropgestelde doelstellingen inzake duurzaamheid. “Voor West-Vlaamse bedrijven kan het heel interessant zijn om deel te nemen”, aldus Degrande. “Tenminste als je begaan bent met de toekomst en de welvaart van de komende generaties.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.